“Cumhuriyetimiz Kahramanlarımız Sayesinde 100 Yaşında” “Cumhuriyetimiz Kahramanlarımız Sayesinde 100 Yaşında”
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen iş adamlarına yönelik art arda operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen iş adamları Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk, Kavuklar Şirketler Grubu'nun Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay, Lezita Tavukçuluğun sahibi Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 17 iş adamı ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Daha sonra şüpheliler Yeşilyurtta bulunan emniyet binasından 'silahlı terör örgütü üyesi oldukları', 'örgüte finansal destek sağladıkları' ve 'örgüt adına faaliyette bulundukları' iddiasıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.
Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen 13 şüpheliden 6'sı, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" ve "örgüte finansal destek sağladıkları" suçundan tutuklanırken, aralarında, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk ve Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 7 şüpheli ise, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ayrıca tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilen 5 zanlının sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

 FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılarak gözaltına alınan İzmir Eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 
'Askeri casuslukta kumpas' soruşturması kapsamında tutuklanan ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay hakkında, FETÖ soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bilkay'ı Sakarya'daki evinde gözaltına aldı. 'Askeri casuslukta kumpas' davasında tutuksuz yargılanan eski emniyet müdürü Ali Bilkay'ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Bilkay çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.


Orkide yağlarının sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay adliyede tekrar gözaltına alındı.
FETÖ terör örgütüna mali kaynak sağladığı suçlamalarıyla akşam saatlerinde tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkartılan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından İzmir Adliyesinde tekrar gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında İzmir’de gözaltına alınan ve ararında tanıdık iş adamlarının da olduğu 5 kişi tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında İzmir’de gözaltına alınan ve aralarında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan’nın da bulunduğu 5 kişi "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağlamak" suçundan nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Cumhuriyet savcısı Gültekin Avcı ve iş Adamı Tugay A. tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir'in Karabağlar ilçesinde saklandığı bir evde yakalanarak gözaltına alınan eski Cumhuriyet savcısı Gültekin Avcı ve Ankara'da yakalanarak İzmir'e getirilen iş Adamı Tugay A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Avcı ve iş adamı Turgay A. cezaevine gönderildi.


11'i tutuklandı 7 kişi serbest

Kavuklar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, İdil Kozmetik firması sahibi Mehmet Timuroğlu, Harun Kurt ve Zaman Gazetesi Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dün gece saat 02.00'de biten duruşmada tutuklandı.

Tutuklananlar:

Halil Mezik
Sebahatin Kasap
Durmuş Ali Şanal
Tamer Kömürgöz
Ahmet Erdem Tekinay
Özcan Damoğlu
Abdullah Kavuk
Vahit Yazgan
Mehmet Timuroğu
Harun Kurt
R. Ergül

Serbest Kalanlar:

Metehan Kavuk
Ahmet Küçükbay
Ruhi Ünalan
Kamil Karakaş
Remziye Aras
Nurettin Bilgi
Hami Çatalyürek

20 kişi aranıyor

Soruşturma kapsamında Alfemo mobilyanın sahipleri Ramazan Davulcuoğlu, Durmuş Ali Davulcuoğlu, Mesut Davulcuoğlu, Şaban Davulcuoğlu, Abdullah Kavuk'un kardeşi Şahin Kavuk ile Kamil Karakaş'ın kardeşi Ümit Karakaş'ın ve Rodi'nin sahibi Kazancı kardeşlerle birlikte 20 kişinin arandığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim