İzmir'de Taksiciyi, Soğukta Üşümesin Diye Aldığı Müşterisi Silahla Vurdu. İzmir'de Taksiciyi, Soğukta Üşümesin Diye Aldığı Müşterisi Silahla Vurdu.
Ortalama fert başına gelir bir önceki yıla göre %9,8 arttı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2014 yılı sonuçlarına göre; Türkiye’de ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri bir önceki yıla göre %9,8 artarak 13 250 TL’den 14 553 TL’ye yükseldi.
Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak hesaplanan hanehalkı geliridir. Amaç haneleri büyüklük bakımından karşılaştırılabilir hale getirmektir.


En düşük ortalama fert geliri üç kuşak bir arada yaşayan hanelerde gözlendi




Hanehalkı tipine göre eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirleri incelendiğinde, en yüksek ortalama gelir tek kişilik hanelere ait iken, en düşük gelir üç kuşak bir arada yaşayan hanelerde gözlendi.

Tek başına yaşayan hanelerde ortalama yıllık eşdeğer kullanılabilir fert geliri 19 490 TL iken, çocuksuz çiftlerde 19 418 TL, çocuklu çiftlerde 14 834 TL oldu. Tek ebeveynli hanelerin ortalama yıllık eşdeğer kullanılabilir fert geliri 13 410 TL iken, üç kuşak bir arada yaşayan hanelerde 11 369 TL oldu.


Toplam gelirde sosyal transferlerin payı tek kişilik hanelerde daha yüksek

Türkiye’de hanelerin gelirinin %71,1’ini faaliyet gelirleri, %8,8’ini faaliyet dışı gelirler, %20,1’ini ise sosyal transferler oluşturdu. 

Çocuklu çiftlerde hane gelirinin %81,1’ini faaliyet geliri oluştururken, tek kişilik hanelerde bu oran %44,8 oldu. Tek kişilik hanelerde sosyal transferlerin payı %37,1 iken bu oran çocuklu çiftlerde %11,8 oldu. Diğer taraftan, tek kişilik hanelerde faaliyet dışı gelirin toplam gelirdeki payı %18,1 iken bu oran üç kuşak bir arada yaşayan hanelerde %6,9 olduğu görüldü.
Editör: TE Bilişim