İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Akay, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı ve şöyle dedi: “Milli Birlik ve Kardeşlik bağımızın daha da kuvvetlendiği şu günlerde 1 Mayıs’ı birlik, dayanışma ve bayram havasıyla kutlayacağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur. Bu kardeşlik ve barış duygularıyla başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerimiz olmak üzere bütün milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Tüm işçi ve memur kardeşlerimizi bağlı bulundukları sendikalarla birlikte 1 Mayıs Etkinliklerine barış ve kardeşlik duygularıyla katılmalarını temenni ediyorum.”
Hükümet olarak her zaman işçinin yanında olacaklarını belirten Akay, 1 Mayıs’ın ilk kez kendi hükümetleri döneminde resmi tatil ilan edildiğini belirterek, “İşçinin hakkını vermek' için var gücüyle çalışan AK Parti İktidarında, geçmişte korku ve endişelerle yer eden 1 Mayıs’lar, artık emek ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs, 22 Nisan 2009 tarihinde ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla resmi tatil günü ilan edilerek, gerilimin, kavganın ve şiddetin adı olmaktan çıkarılmıştır” dedi.
1 Mayıs’ın tüm dünyadaki işçilerin evrensel ortak değeri olduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 1 Mayıs’ın ülkemizde geçmişte üzücü olaylara sahne olduğunu artık bu görüntülere son verilmesi gerektiğini de belirtti mesajında.
Akay, mesajında görüşlerini şöyle açıkladı: “1 Mayıs, dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olup, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeridir. Bu güne kadar tüm dünyada Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlanmakta olan 1 Mayıs Ülkemizde de ilk kez AK Parti hükümetinin attığı adımla emek ve dayanışma günü olarak kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir. Geçmişte, 1 Mayıs'a damgasını vuran maalesef hep üzücü olaylar olmuştur. Artık bu olumsuzluklara, şiddet görüntülerine son verilmeli, hafızalarımızda yeni bir sayfa açılmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, işçi ve işveren kuruluşlarımızla, hükümetimizle, bu acı tecrübelerin tekrarlanmaması için hep beraber, ortak akılla hareket etmeliyiz. Hükümetimizin attığı olumlu adım sadece ‘1 Mayıs'ın 'resmi tatil' ilan edilmesi’ değildir. Demokratikleşmenin, bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesidir. 1 Mayıslar, insanlarımızı tedirgin eden değil, bahara girerken, insanların eşiyle, çocuğuyla hep beraber bayram havasında kutlayacağı bir gün olarak anılmalıdır.”
Editör: TE Bilişim