Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Obezite tedavisini yarıda bıraktığı için yaklaşık 150 kilo aldığını aktaran Alyaf, “Tedavisi olanlar sakın tedavisini yarıda bırakmasın. Yoksa daha çok kilo alıyorsunuz.

Ben artık yürüyemiyorum” dedi.
İzmir’in Torbalı ilçesinde şişmanlık sebebiyle hareket edemeyen 20 yaşındaki Emel Alyaf, günlerdir tedavi görmek için kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyordu.

4 yıldır evden çıkamayan Alyaf, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Palyatif bölümünde, tedavi altına alındı. Genç kız için İzmir’de obezler için özel olarak hazırlanmış iki yataktan birisi tahsis edildi.

“SAKIN TEDAVİNİZİ YARIDA BIRAKMAYIN”
Tedavi olacağı için mutlu olduğunu ifade eden Alyaf önceleri kilosu normal olmasına rağmen obezite tehlikesi olması sebebiyle tedavi gördüğünü ancak daha sonra tedaviyi bıraktığını söyledi.

Tedaviyi bırakmasıyla birlikte kilo aldığını aktaran Alyaf, “Tedavim devam etseydi bu hale gelmezdim. Obezite olan hastalarımız tedavisi olanlara sesleniyorum. Sakın tedavilerini yarıda bırakmasınlar. Yoksa hızla kilo alıyorsunuz. Ben artık yürüyemiyorum” dedi.

“HERKES GİBİ KOŞMAK İSTİYORUM”
“Türkiye her şeye çözüm buluyor umarım benim iyileşmem için de çözüm bulurlar” diyen Alyaf şunları söyledi: “Sadece zayıflamak kendi ayaklarım üzerinde yürümeyi istiyorum. Herkes gibi koşmak istiyorum.

Kalkamıyorum tek başıma ben kalkamıyorum. Yürürken nefes alamıyorum. Annemin yardımıyla hayatımı sürdürüyorum. O olmasa ortada kalırdım”.

Editör: TE Bilişim