Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Manisa’da ikamet eden Yalçın ve Pınar İnal çifti evliliklerinin ikinci yılını ilk göz ağrıları olan Nurullah Berk bebek ile taçlandırdı. Ancak çiçeği burnunda anne ve baba olmanın heyecanın yaşayan çiftin sevinci, 10 günlük bebeklerinin sarılık nedeniyle kontrolleri sırasında mermer kemik hastalığı olarak bilinen ve ilik nakli dışında çaresi bulunmayan osteopetroz tanısıyla tedaviye altına alınmasıyla baltalandı. Mutluluğun yerini şifa arayışının alması sonucu Berk bebek İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Kula Belediyesi’nde görevli itfaiyeci olan baba Yalçın İnal’ın durumu İzmir’deki meslektaşlarını harekete geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler üniformalarıyla hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak Berk bebek ve ilik nakli bekleyen diğer hastalar için umut balonları uçurdular ardından gönüllü donör olarak kan bağışında bulundu.

"İKİNCİ BEBEK İÇİN ZAMANIMIZ YOK"

Baba Yalçın İnal da osteopetroz tanısına bağlı olarak bebeklerinde görme kaybına neden olabilecek gözlerde kızarıklarının başladığını açıklayarak, “Çocuğum lösemi değil. Kemik sertliğine neden olan bir hastalık. Eğer Aralık ayı sonuna kadar nakil olmazsa önce gözlerini ardından da yürüyebilme yetisini kaybedecek. Şu ana kadar 980 kan örneği Ankara İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji laboratuvarına gönderdik. Tedavi için ikinci çocuk önerisinde bulunuldu ama bizim bunun için yeteri süremiz yok. Bebeğimiz şu anda nakil listesinde Türkiye taramasına girdi ancak uygun donör bulunamadı. Yurt dışındaki taramalar için ise Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

İtfaiye erleri adına basın açıklaması yapan Fatih Yücesoy, ekipler olarak sadece doğal afetlerde umut ışığı olmadıklarını her canlının sesi olmaya çalıştıklarını belirterek, “76 milyondan tek temennimiz Berk bebek ve ilik nakli olmayı bekleyen diğer hastalar için ilik nakli konusunda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim