Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
17 Aralık-28 Aralık 2013 tarihleri arasında TTNET Kuluçka Merkezinde gerçekleştirilecek olan program, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’in açılış konuşmasıyla başladı. 
Yenilikçi iş fikirlerinin aşamalı olarak ticari ürün/hizmete dönüştürülmesine yönelik olarak hazırlanan eğitim programı iki hafta sürecek. İnovatif ürünlerin oluşturulması için zemin hazırlamayı amaçlayan ve ücretsiz olan eğitim programında, başarılı olan proje sahipleri daha sonra yine İYTE kampüsünde faaliyete geçecek olan İnovasyon Merkezinde, 3 yıl süresiyle desteklenecek ve ücretsiz danışmanlık hizmeti alacak.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen eğitim programı ile girişimci adaylara; teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değeri yüksek ürüne dönüştürebilme süreçlerinde destek olmak amaçlanıyor.
25 katılımcıya yönelik hazırlanan konvansiyonel, sosyal içeriği de olan uygulamalı sıra dışı eğitim programının, ilk dersi, kokteyl sonrası yapıldı. İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’in açılış konuşmasıyla başlayan törende, İZTEKGEB Genel Koordinatörü Dr. Emrah Tomur, Finansal Bilgi Teknolojileri Direktörü Oğuzhan Eraslan, İGİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Karaltan, TEB Kobi Bankacılığı İzmir Bölgesi Satış Müdürü Mehmet Siren, deneyimlerini paylaştıkları bir sunum yaptı.
İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, yaptığı konuşmada girişimciliğin lisans düzeyinde başlaması gerektiğine vurgu yaparak bu yüzden bu tip eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi. Gençlerin rol modeli olarak anne ve babalarını benimsemeleri gerektiğini belirten Güden “gençleri girişimci olmaları yönünde teşvik etmeliyiz ancak bu şekilde teknoloji transfer eden ülkelerin refah düzeyine ulaşabiliriz” diye konuştu. Teknopark’ta 2 yılda büyük ilerleme kaydettiklerinin altını çizen Güden, inovasyon odaklı eğitimlerin önemine değindiği konuşmasını, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan ekibe teşekkür ederek sonlandırdı.
Konuklara için hazırlanan cafe break servisinin ardından açılış programı sona erdi.

Editör: TE Bilişim