Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
İzmir fuarlarını ziyaret eden Afrikalı diplomatlar; Afrika’nın büyük bir pazar olduğunu, yüksek işbirliği potansiyeli taşıdığını ve İzmir ile uzun vadeli ortak projeler yapmak istediklerini belirtti.
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’na katılmak üzere Afrika’dan gelen büyükelçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından tarihi Asansör Restoran’da ağırlandı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda organize edilen yemekte ise, Güney Afrika’dan gelen büyükelçilere İzmir’de düzenlenen fuarlar tanıtıldı. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı K. Hasan Tunçağ tarafından İZFAŞ fuarlarına ilişkin sunum yapıldı. 4 Şubat’ta kapılarını açan IF Wedding Fashion İzmir-9. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nı ziyaret eden büyükelçiler; gelinlik fuarının yanı sıra özellikle İZFAŞ’ın düzenlediği Minex-Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, İZFAŞ Boashow İzmir - Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı ve Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Konferansı’na da büyük ilgi gösterdi. Afrika’dan gelen heyette; Zambiya Büyükelçisi Miriam K. Mulenga, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Burkina Faso Büyükelçisi Amadou Dicko ve eşi Haoua Dicko Sanogo, Güney Sudan Büyüelçisi Majok Guandong Thiep, Kenya Büyükelçisi Julius Kiema Kılonzo, Burundi Büyükelçisi Joel Nkurabagaya Tika, Benin Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou ve eşi Kerekou Sendjro Jemima Ketsia, Gana Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Dr. John-Hawkins Asiedu ve Güney Afrika Fahri Konsolosu İsmail Tamer Taşkın yer aldı.

UZUN VADELİ PROJE YAPMAK İSTEDİLER
IF Wedding Fashion İzmir’i çok beğendiklerini; fuarda sergilenen gelinlik ve abiyelerin kendi ülkelerinde çok rağbet göreceğini söyleyen büyükelçiler, bir sonraki fuara alım heyetleri düzenleyeceklerini vurguladı. Büyükelçiler, Afrika’nın büyük bir pazar olduğunu yüksek işbirliği potansiyeli taşıdığını ve İzmir ile uzun vadeli ortak projeler yapmak istediklerini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim