Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
 Bugüne kadar 68 kentin belediye başkan adaylarını açıklayan Başbakan Erdoğan, Ege Bölgesi’ndeki illerin adaylarını İzmir’de partililerin hınca hınç doldurduğu Karşıyaka Arena Kapalı Spor Salonu’nda açıkladı. İlk açıkladığı belediye başkan adayı Burdur, sonuncusu da Manisa olan Başbakan Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması öncesi İzmir tanıtım filmi izlenirken salondaki coşku doruğa ulaştı. Başbakan Erdoğan, “Adnan Menderes Havalimanı gibi bir havalimanı var mı? Barajları gördünüz. İzmir susuzluğa mahkum. 2020’ye kadar İzmir’i susuzluğa mahkum etmemek hedefimiz. İzmir’e AK belediyeciliği getireceğiz. Adayımız Binali Yıldırım” dedi.


Bakan Yıldırım’ın elini havaya kaldıran Başbakan Erdoğan, sahneye AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Aydın Şengül, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Ertuğrul Günay’ı çağırdı. Başbakan Erdoğan, Bakan Yıldırım, milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile salondaki partilileri selamladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Erdoğan’a dümen hediye etti. Erdoğan, Akay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile birlikte dümenin başına geçti.

“CUMHURİYETÇİLİĞİN, MİLLİYETÇİLİĞİN SLOGANINI ATMAYIZ, BİZ YAŞARIZ”

Aday tanıtımı öncesinde konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, “Biz özellikle Cumhuriyetçiliğin sloganını atmayız, biz yaşarız. Milliyetçiliğin sloganını atmayız, biz yaşarız” diyerek partililer ve teşkilat mensuplarından seçim çalışmaları sırasında heyecanlarını yitirmemelerini, kapı kapı dolaşmalarını istedi. Başbakan Erdoğan, “Çirkin muamele edilse bile vazgeçmeyeceksiniz. Baskı, şiddet ve istismara müsaade etmeyeceksiniz. Hiçbir AK Parti’linin geri atmasını, heyecanını kaybetmesini arzulamıyor, istemiyorum. Türkiye’ye bu kadar büyük hizmetler yapmış bir partinin mensupları olarak özgüven içerisinde olacağız. Türkiye sizden efendilik değil hizmet bekliyor. Özellikle İzmir kabuğunu kırmak, yeniden Akdeniz’in parlayan yıldızı olmak için sizlerden mücadele bekliyor. Teşkilatıma inanıyorum, güveniyorum. Şimdiden yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra aday tanıtımlarına başladı. İzmir ve 12 kentin belediye başkan adaylarını açıklayan Başbakan Erdoğan, açıklama öncesinde partililerle birlikte ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ parçasını söyledi. Uğur Işılak’ın yazdığı ‘Her şey Türkiye İçin’ seçim şarkısı eşliğinde konuşan Başbakan Erdoğan, “İlk ilimiz Burdur. Sabahattin Akkaya’da karar kıldık” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın belediye başkan adayı olarak açıkladığı ikinci kent Isparta oldu. Erdoğan, Isparta’da mevcut Belediye Başkanı Nuri Uzaktaş ile yola devam kararı aldıklarını söyledi. Uzaktaş’ın ardından Karaman Belediye Başkan adayının açıklanmasına geçildi. Karaman adayının açıklanması öncesi kentle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından Başbakan Erdoğan, mevcut Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’yu sahneye çağırarak, “Hakikaten Karaman Karaman oldu. Çok ciddi hizmetler aldı bizim dönemimizde” dedikten sonra yeni aday olarak Ertuğrul Çalışkan’ı açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Karaman’dan sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nden Kars adayını açıkladı. Kars’ta mevcut Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile yola devam kararı alan Başbakan Erdoğan, “Kars’ta yaptığımız yatırımlarla adeta bir değişim dönüşüm yaşıyor. Çok daha iyi olacak, farklı bir şehir haline gelecek.

Kars’ta adayımız Nevzat Bozkuş” dedi.

Kars’ın ardından Kilis Belediye Başkan adayı olarak Hasan Kara’yı açıklayan Başbakan Erdoğan, 21. ve 22. dönem milletvekilliği de yapan Kara ile yola devam edeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, “Kils Kilis olalı böyle hizmet görmedi. Sağlıkta, ulaşımda aynı şekilde. Üniversitesi, yurtlarıyla görüldüğü gibi. Kilis’te belediye başkan adayımız Hasan Kara” diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı altıncı kent Osmaniye oldu. Erdoğan, Osmaniye için Has Parti kurucu üyelerinden Mehmet Gürbüz ile seçime gireceklerini açıkladı. Osmaniye’den sonra Tunceli adayını açıklayan Başbakan Erdoğan, “Eğitimde yaptığımız yatırımları gördünüz. Tunceli’de de üniversite kurduk. Türkiye’nin en çok baraj yaptığımız kentlerinden biri” dedikten sonra belediye başkan adayı olarak Erkan Eroğlu’yu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Tunceli’nin ardından yine Ege Bölgesi’ne dönerek Uşak adayını açıkladı. Başbakan Erdoğan, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu ve Uşak Belediyesi Meclis Üyesi Nurullah Cahan’ı aday olarak göstererek, “İnşallah Uşak 30 Mart’tan itibaren yeni bir döneme adım atacak. Merkezi yönetimi yerelle bütünleştirecek” dedi.

Uşak’ın hemen ardından 12 ilden 9’uncusunun belediye başkan adayı olarak Aydın’ı açıkladı. Aydın için Mustafa Savaş’ı belediye başkan adayı olarak açıklayan Başbakan Erdoğan, “Büyükşehirler yasasına karşı olan CHP idi. Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Anayasa Mahkemesi reddetti. Çünkü bunların büyükşehir belediyesi mantığı yok. Bunlar büyük düşünen zihniyet değil, küçük düşünüyor bunlar. Bunlar bizim işimiz. Adayımız Mustafa Savaş” diye konuştu.
Ege illerini açıklamayı sürdüren Başbakan Erdoğan, Uşak’ın ardından Denizli adayını açıkladı. Başbakan Erdoğan, mevcut Belediye Başkanı Osman Zolan ile yola devam kararı aldıklarını söyledi. Denizli’den sonra Manisa’ya geçen Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’yi belediye başkan adayı olarak tanıttı. “Tanrıverdi’den başkası Manisa’yı MHP’den alamaz” denilen Tanrıverdi, seçim çalışmalarına bir süre önce başlamıştı.

Editör: TE Bilişim