Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
Dengesini kaybedip motordan düşen motosiklet sürücüsü Mecit Özüak’ın ayağı koparken hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza, saat 04.00 sıralarında Altınyol Turan Köprü yakınlarında meydana geldi. Karşıyaka’dan Konak yönüne yönetimindeki 35 T 7824 plakalı taksi ile giden Abdurrahman Sarıer, iddiaya göre ters yönden gelen Mecit Özüak’ın (52) kullandığı 35 UCG 34 plakalı motosiklete çarpmamak için taksinin direksiyonunu bir anda sol çevirdi.

Kontrolden çıkan taksi önce orta refüje çarptı ardından da sağdaki kaldırıma çıkıp ağaca çarparak durabildi. Motosikletli Mecit Özüak ise dengesini kaybedip bir süre motor üzerinde sürüklendikten sonra yere düştü. Sol ayağı kopan Özüak’ı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

KOPAN AYAĞINI SEYRETTİ
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, alkollü olduğu anlaşılan Özüak’a müdahale ederken ayağı kopan Mecit Özüak rahat bir şekilde kopan ayağına baktı. İlk müdahalenin ardından Mecit Özüak, ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Özüak’ın aşırı kan kaybettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan taksi şoförü Abdurrahman Sarıer, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edilirken "Motosiklet sürücüsü alkollü olarak ters yönden geldi.

Bir anda önüme çıktı. Bende çarpmamak için direksiyonu çevirince ağaca çarptım" dedi. Kazaya karışan taksi ve motosiklet çekici tarafından kaldırılırken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Editör: TE Bilişim