Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Mimar Erkut Tamay, Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ve yönetim kurulu üyelerine nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Tamay, “İzmirimizin köklü spor kulübü Altay başta olmak üzere tüm kulüplerin kanayan yarası olan stat sorununun çözülmesi için hiçbir ücret talep etmeden proje desteği vermeye hazırım” dedi.

“KAPASİTE 35 BİN KİŞİ OLACAK”
Kaderine terk edilen stadın kurtarılması gerektiğini söyleyen Tamay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alsancak Stadı Projesi ile stat sorununa çevre ve insan odaklı çözümler getiriyoruz. Hazırladığım projeyle Alsancak Stadı’na kale arkaları tribünleri ilave edilerek yeniden tasarlandı ve projede ilave edilen bu tribünler ile eski stat yıkılıp yeni deprem yönetmeliğine göre inşaatı yapılarak İzmirimize modern bir stat kazandırılacaktır.

Şu anki kullanılışı ile idari binanın bulunduğu ve benim hazırladığım projede liman tarafına bakan kale arkası tribünlerin olduğu yerdeki yol, planda ve mevcutta olduğu hali ile korunacak. Kale arkası tribünlerin bir bölümü kolonlar üzerinde yükselerek, trafik yolunun alttan akışına imkan sağlayacaktır. Yeni stadın kapasitesi de kale arkası tribünlerin ilavesi ile 35 bin kişi olacaktır” diye konuştu.

Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan da, İzmir ve spor sevdasıyla böyle bir projenin ortaya konmasının önemli olduğuna dikkati çekerek, “Sayın Erkut Tamay’ın, İzmir’in spor hayatına katkı sunacak projesinin hayat bulması konusunda biz de gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim