Serginin açılış kurdelesini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı sergiye emek veren kadınlarla birlikte kesti. Yedi kadın ressamın çalışmalarından oluşan resim sergisi 28 Mayıs Pazartesi gününe kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde ziyaretçilerini bekliyor.


Her zaman birbirinden önemli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan, özellikle çocukların, gençlerin ve kadınların sanat çalışmaları için kapılarını açan Selçuk Efes Kent Belleği Anneler Günü’ne özel olarak hazırlanan çalışmalardan oluşan “Annem İçin” adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 28 Mayıs Pazartesi gününe kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde açık kalacak olan resim sergisinin açılış kurdelesini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu anlamlı sergiye emek veren kadınlarla birlikte kesti.


Her şeyimizi annelerimize borçluyuz.
Ayşe Dolman, Ayşegül Kalaycıoğlu, Meliha Kıran, Semiha Bozdağ, Sermin Teker, Sibilla Gotha ve Sunay Doğan’ın çalışmalarından oluşan “Annem İçin” adlı karma resim sergisinin açılışında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kadınların yaptığı her çalışmanın ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek sözlerine başladı.

Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti

Başkan Bakıcı; “Sizin yaptığınız kişisel çalışmalar neticesinde bireyselliğin yanı sıra toplumsal bir fayda da  oluşuyor. Sizleri bu yönden de ayrıca kutluyorum. Bir kez daha tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz. Anneler adına yapılan her şey kutsaldır. Sergiye emek veren ressamlarımızın da dediği gibi her şeyi annelerimize borçluyuz. Bu annelerin arasında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesini Zübeyde Hanım da var. Zübeyde Hanımı ve hayatta olmayan tüm annelerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ben tür sanatsal çalışmaların gelecek kuşaklara aktarılmasını diliyorum” dedi.


“Annem İçin” adlı karma resim sergisinin açılışında bir konuşma yapan Ressam Sunay Doğan; “Bizler anneler gününe özel, annelerimize adanmış bir resim sergisi açmak istedik. Bizleri biz yapan bugünlere getiren annelerimizdir. Her şeyimizi annelerimize borçluyuz. En çok da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olan Zübeyde Hanım’a her şeyimizi borçluyuz. Bu sergiyi annelerimize adıyoruz. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya da bizlere Selçuk Efes Kent Belleği’nde sergi açma imkanı verdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim