Küçük miktarlarda atıştırmalıklar, içecekler, smoothieler, karışımlar, meyveler... Kolaylıkla seçilebilecek, özellikle çalışanlara faydalı olabilecek ara öğün seçeneklerini Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu şöyle sıraladı;

- Türk Kahvesi ve/ya Sütlü Kahve: Gerçekten tok tutuyor ama fazla kafein de zararlı, bunu asla unutmayın. Özellikle Türk kahvesi. Yanında elbette lokum olmasın. Belki bir iki tane minik para kadar tam buğday bisküvilerden olabilir. Türk Kahvesini sütle yapmayı da deneyebilirsiniz; tadı da muhakkak sizi mutlu edecek. 

- Süt, kefir gibi içecekler: Bunların elbette şekersiz olanlarını tercih etmelisiniz. Piyasada hem laktozsuz, hem kakaolu ve tabi şekersiz ama en önemlisi proteinli sütler var. Şeker yüklü nişastalı çocuk sütlerinden uzak durun, onlar değil. Hem kendi beslenmenizde, hem de çocuk beslenmesinde proteini arttırılmış normal ya da laktozsuz sütleri kullanabilirsiniz. İsterseniz yine yanında bir elma, küçük bir miktar kuruyemiş ya da iki tane tam buğday bisküvi tüketebilirsiniz.

- Fındık, ceviz, antep fıstığı, fıstık, badem: Mümkünse çiğ olanlarından en fazla bir avuç kadar tüketmelisiniz -ki bu miktar da zaten toplam 10-15 parça kuruyemişe tekabül ediyor-. Fıstığı çok fazla tüketmemeniz iyi olur. E vitamini yer fıstığında yüksektir ama ama yağ oranı da yüksektir. Leblebi de tercih edilebilir, yağ oranı daha düşük karbonhidrat oranı daha yüksektir, tok tutar. Kuruyemişler arasında rotasyon yaparsanız kolayca sıkılmazsınız. Her gün aynı şeyleri tüketmek bir süre sonra sıkıcı olabilir. 
 
- Kuru meyveler: Burada elma, muz kurusu gibi nispeten daha az şekerli olanlara yönelmekte fayda var. İncir ve üzüm en şekerli meyvelerdendir ve kuruları da doğal olarak öyle oluyor. Piyasada şekere bulanmış, kuruyemişçilerin camlarını albenili renkleri ile süsleyenlere yüz vermeyin. Onlar gerçekten şeker deposudur. Hani partilerde filan masayı süslesinler o kadar:)) Peklik çekiyorsanız gün kurusu kayısı tüketin. Makarna, Lütfen!’de bulabileceğiniz dut kurusu da çok güzel bir alternatif. Hurma da başı çeken, en faydalı meyvelerden. 

İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi

- Kraker: Marketten alınanları ara öğün için maalesef önermiyoruz. Makarna, Lütfen’de bulabileceğiniz, %10 peynir  içeren ve tam buğday unundan yapılan kraker ara öğün için idealdir. Eğer tam tahılın o baskın tadını sevmiyorsanız organik beyaz un ile yapılmış halini de tercih edebilirsiniz. 
 
- Kek, poğaça, bisküvi: Öncelikle kendiniz yapmalısınız ve az yağlı ve bol tahıllı olmalı. Makarna, Lütfen’de bulabileceğiniz siyezli, mahlepli poğaça karışımı gibi karışımları tercih edin. Haftasonu ailecek mutfağa girip keyifle beraber birer tepsi yapın tüm hafta tüketin. 
 

Editör: TE Bilişim