Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
“GİDEN BÖBREK GERİ GELMEZ”
Cuma günü F.Ü isimli bir şahıs, Konak ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne bir öğretmeni görme bahanesiyle girip öğrencilerden B.H.B’yi dört, B.B’yi ise iki yerinden bıçakladı. Olayın ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan öğrencilerden B.H.B’nin bir böbreği alındı. 
Okulda güvenlik zafiyeti olduğunu öne süren öğrenci ve veliler bu sabah saatlerinde okul bahçesinde durumu protesto etti. Öğrenciler gün boyu derse girmeme kararı alırken, “Ölmeye değil yaşatmaya geldik”, “Bu sefer idare sınıfta kaldı”, “Giden böbrek geri gelmez”, “Bugün dersi idare alsın” şeklinde sloganlar attı. Veliler ise okulun çevresinin güvenli olmadığını buna rağmen okulda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu savundu. Protesto esnasında ilçe milli eğim müdürü ve ilçe emniyet müdürü okul yönetimiyle toplantı yaptığı sırada idare yönetiminin sloganlar karşısında perdeleri kapatması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

“KAPIDA SADECE ÖĞRENCİLER VARDI”
Ders saatinde okul bahçesinde yere oturarak eylem yapan öğrenciler, ellerindeki dövizlerle okul idaresini protesto etti. Böbreği alınan arkadaşlarının hakkını savunmak için eylem yaptıklarını söyleyen öğrenciler adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bir böbrek gitti bir daha böbrek gitmesini istemiyoruz. Arkadaşımızın hakkını savunmak için eylem yapıyoruz ve derse girmiyoruz. Olay sırasında biz kantindeydik o kapıda sadece öğrenci vardı. Ne öğretmen, ne güvenlik vardı.” 

“OKULUN ÇEVRESİNDE GENEL EV BİLE VAR”
Veliler de okulda güvenlik önlemlerinin olmadığını savunarak tepki gösterdi. Okul çevresinin güvenli olmadığını, okulun yakınında genel ev bile olduğunu belirten veliler, “Bu okulun kapatılmasını istiyoruz. Arkada genel ev var. Burası zaten çocuklarımıza uygun değil. Merkezi bir yer istiyoruz. O anne hastanede mi karşılamak zorundaydı çocuğunu? Bunun nedeni idare. Olaydan 3 gün geçti hâla güvenlik görevlisi yok” diye konuştu.


İDAREDEN PERDE TEPKİSİ
Protesto sırasında ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe emniyet müdürü de okul yönetimi ile toplantı yaptı. Öğrencilerin idare aleyhine slogan attığı sırada okul yönetiminin perdeleri örtmesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı, “O perde bu ayıbı örtemez” şeklinde sloganlar atıldı. Öğrencileri sakinleştirmek ise okulda görev yapan bazı öğretmenlere kaldı. Öğretmenler öğrencilerin daha fazla üşümemesi için okulun içerisine gidilmesi gerektiğini belirtirken, öğrenciler ise arkadaşları için gerekirse donabileceklerini söyleyerek teklifi geri çevirdi.
Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın da olayla ilgili şunları söyledi: “Okullardaki güvenlik hizmetleri okul idaresine, okul aile birliklerine bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu işin sorumlusu tedbir almayan yetkililerdir. Geçen yıl şehit edilen öğretmenimizden sonra acaba İzmir’de hangi önlemler alındı.”

Editör: TE Bilişim