Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Ayhan Sökmen 1929 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Türk Sanat Müziği ile olan İlişkisi öğrenim yıllarında başladı, Sökmen göz hekimliğinin yanısıra İstanbul Belediye Konservatuvarı, Türk Musikisi Nazariyatı bölümünde de eğitim aldı. Daha sonra İzmir'e atanan Sökmen İzmir Musiki Cemiyeti kurucuları arasında yeraldı. Safiye Ayla, Alaeddin Yavaş, Tülin Korman, Niyazi Sayın, Avni Anıl ve İnci Çayırlı gibi sanatçılarla çalışan Ayhan Sökmen çok sayıda koro kurup yönetti. Sökmen’in, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarının ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun kurulmasında da büyük emekleri bulunuyordu.
Devlet Koroları ve konservatuvarlarda ders alan birçok öğrencinin elinden tutup yetişmesine katkı veren Sökmen TRT'de çok sayıda program yaptı. Sökmen için ilk tören Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı önünde saat 11.00'de yapıldı. Sökmen öğlen vaktinde Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Cenazeye yakın akrabaları ve dostlarının yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Editör: TE Bilişim