İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 Aynı kuruluşun 2012 Aralık’ta “Ayın Belediye Başkanı” seçtiği Başkan Kocaoğlu, bu kez Oklahoma, Sacramento, Gent, Bordo, Selanik, Riga, Liverpool, Bristol, Cidde, Seul ve Sydney gibi kentlerin başkanlarıyla yarışıyor.
Bugüne dek Atina, Melbourne, Cape Town, Mexico City ve Bilbao gibi kentlerin belediye başkanlarına verilen “Dünya Belediye Başkanı” ödülüne, ilk kez Türkiye’den bir belediye başkanı bu kadar yaklaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkezi Londra’da bulunan City Mayors Foundation tarafından aday gösterildiği yarışta, son 26 belediye başkanı arasına girmeye hak kazandı. 
Liderlik, vizyon, yönetim becerisi, dürüstlük, sosyal ve ekonomik bilinç, güven sağlayabilme yeteneği ve çevre duyarlılığı ile farklı kültürlerden, ırklardan ve sosyal zeminlerden kişilerden oluşan farklı topluluklarla iyi ilişkileri geliştirme istek ve becerisi gibi kriterlerin değerlendirildiği yarışmada oy verme işlemi Ekim ayında sona erecek. 

Nasıl oy kullanılıyor?
Başkan Aziz Kocaoğlu’nu desteklemek isteyenlerin, tercihlerinin gerekçesini açıklayan bir metni konu bölümüne “Izmir Kocaoglu” yazarak, [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekiyor. Katılımcılardan metnin sonuna isim ve soy isimlerini ya da baş harflerini ve nerede yaşadıklarını da eklemeleri isteniyor. Belediye başkanları için verilecek destek mesajlarının İngilizce olması tercih edilse de, Türkçe mesajlar da kabul ediliyor. Ancak yazı içeriklerinde “ç, ş, ö, ğ” gibi Türkçe karakterlerin kullanımından kaçınılması gerektiği ifade ediliyor.  Oylama sonucuna ilişkin değerlendirme gönderilen mesaj sayısı kadar, içeriğindeki bilgilerin samimiyeti ve ikna ediciliğine göre yapılacak. Sonuçlar ise 2015 yılının Ocak ayında açıklanacak.

Destek mesajı yağıyor
Oylamayla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı http://worldmayor.com adresinde tüm aday başkanlar hakkında detaylı bilgiler de yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için gönderilen destek mesajları arasında yurt dışından gönderilenler de dikkat çekiyor. Kentlerin değil başkanların özelliklerinin değerlendirildiği yarışmada Başkan Kocaoğlu’nun imza attığı sosyal projelere yönelik övgüler ön plana çıkıyor. 0-5 yaş arasındaki 130 bin çocuğa her hafta 2 litre süt dağıtılmasını sağlayan Süt Kuzusu Projesi, engelli dostu uygulamalar, çevre yatırımları, kadın hakları konusundaki duyarlılığı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı destekleyenlerin dikkat çektikleri noktalar arasında yer alıyor. 

2012’de neden seçildi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2012 Aralık’ta aynı kuruluş tarafından “Ayın Başkanı” seçilmişti. Halen bu unvanı alan ilk ve tek Türk belediye başkanı olma özelliğini koruyan Başkan Kocaoğlu için City Mayors’un yayın organı olan http://www.citymayors.com adresinde hakkında yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verilmişti: “Aziz Kocaoğlu, büyük çevresel iyileştirme çalışmaları içinde. Bunlardan birisi ‘Büyük Körfez’ projesi. Proje, İzmir Körfezi’ni temizleyerek tekrar yüzülebilir hale gelmesini ve vatandaşların, mimar ve uzmanların görüşlerini alıp kıyıların yeniden düzenlenmesini içeriyor. Göç eden aileler ve çocuklarının çoğu, kırsal yaşam tarzlarını korumuş, şehir yaşamından farklı yaşayarak, eğitim fırsatlarından yararlanma konusunda dezavantajlı durumdaydılar. Başkan, bu kökleşmiş sorunları çözmek için harekete geçerek Kardeş Aile, Abla-Ağabey- Kardeş, Gençler ve Yaşlılar El ele projelerinin altyapısını oluşturdu. Göçle gelen ailelerin iyi eğitim almış kentli ailelerle zaman geçirmesini içeren projeler 2006 yılında başladı. Amaç kültürel, sosyal, sportif çeşitli aktiviteler ile genç kardeşlerin kendine güvenli, başka fikirlere ve inançlara saygılı, yargılamayan, ayrımcılık yapmayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak…
Hazine’ye olan borç yükü temizlendi ve kentin uluslararası kredi kuruluşlarından aldığı not yükseldi…
Metro sisteminin genişletilmesi ve atık yönetimindeki iyileştirmeler Başkan Kocaoğlu’nun altyapı üzerindeki vurgusunun örnekleri. Başkan’ın belirttiği gibi, ‘kalıcı altyapısal çözümlerle kentteki problemlere eğilmek, yüzeysel düzeltmeler yapmaktan daha iyi. İzmir kenti, Türkiye’deki en yüksek atık su kapasitesine sahip ve bu sular, Avrupa Birliği standartlarını karşılayan tesislerde işleniyor”.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, City Mayors Foundation’ın düzenlediği organizasyonda Oklahoma, Sacramento, Gent, Bordo, Selanik, Riga, Liverpool, Bristol, Cidde, Seul ve Sydney gibi kentlerin başkanlarıyla yarışıyor.

Editör: TE Bilişim