Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kutlamaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arsalan, CHP İzmir İl yönetimi, CHP üyeleri katıldı. 
CHP İzmir İl Başkanı Yüksel ve yöneticilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "'Yine bir ulusal bayramımızda adına alternatif demek istemiyorum asıl Ata'ya çelenk sunma törenini ve onun önünde saygı ve minnet ile eğilmek, şükranla anmak için hep bir aradayız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı herkese kutlu olsun" dedi. 
Tören sonrası hep bir ağızdan İzmir Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okunurken törene katılanlar ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı.

KOCAOĞLU: ''BUGÜN DİLEĞİM GERÇEKLEŞTİ'' 

Törenden sonra gazetecilerin Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Adayı olması konusundaki sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hayırlı olsun. Zaten İzmir'de o konuda bir açıklama yaptım. İzmir milletvekilinin olması bunun da Binali Yıldırım'ın olması daha önce bir beyanatım oldu. O çerçevede yazıldı, çizildi. Bugün de bizim dileğimiz gerçekleşti. Binali Yıldırım'a, ailesine başarılar diliyorum. Ülkemize ve İzmir'e yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Zor bir görev, sorumluluğu olan bir görev. İzmir milletvekili olması, İzmir açısından  bir avantaj sağlaması gerekir" dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU GÖNLÜNDEN GEÇEN İSMİN YILDIRIM OLDUĞUNU DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Başkan Kocaoğlu katıldığı bir televizyon programında, Bakan Binali Yıldırım'ın Başbakanlık ihtimali konusundaki soruya "Benim mevcut hükümette en çok tanıdığım, en çok görüştüğüm isim Sayın Binali Yıldırım'dır. Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey'in Başbakan olması, mutlaka İzmir'in lehine olacaktır. Tabii ki AK Parti'nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar 'Kim olsun' diye, 'Gönlümden geçen isim, Binali Bey' derim" yanıtını vermişti.
Editör: TE Bilişim