İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, araştırma komisyonu kurarak MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemi inceleteceklerini söylemesi üzerine, “Herhalde bizim kendisi gibi hemen gömlek değiştireceğimizi düşünmektedir. Sen değil, destekçilerin, sana yol veren yabancı dostların bir olsun birlik olsun yine fayda etmeyecektir. Bir başımıza da kalsak alayına yeteriz” sözleriyle değerlendirdi.
MHP lideri Bahçeli, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen “Bayrak Mitingi”ne katıldı. Çevre illerden ve İzmir’den birçok vatandaşın katıldığı mitinge sahile demirlemiş gemiler de Türk bayrağı açarak eşlik etti. Bahçeli, halkı selamlayarak kürsüye geldiği sırada, mitinge katılanlardan, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları yükseldi. Bahçeli burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 9 bölgesinde “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” adı altında düzenledikleri açık hava toplantılarının ikincisini “Bayrak Mitingi” temasıyla İzmir’de yaptıklarını söyleyerek, “Bayrak İzmir’den doğruluyor, bayrak İzmir’de destan yazıyor, bayrak Ege’nin semalarında parlıyor” ifadelerini kullandı.
Bahçeli bayrağın tarihi önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Seni değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışan AKP takviyeli bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye kalkışan, yargılamaya niyetlenen Haçlı bakiyelerini and olsun ki şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçiren kalleşlere and olsun ki izin vermeyeceğiz. Çünkü Al Yıldızlı Al Bayrak Türk milletinin eksilmeyecek milli serveti, manevi serveri ve göklerdeki görkemidir.”


“ŞEREF YOKSUNLUĞU SIRALAMASINDA BİR NUMARAYI KİMSEYE KAPTIRMAMIŞTIR”
MHP lideri Bahçeli, Akil İnsanlar’ı ise “PKK elçileri” olarak tanımlarken, “Bu 63’lükler nifak dağıtımından, PKK sözcülüğünden acilen vazgeçmelidir” uyarısında bulundu.
İzmirlilere, “Türkiye kapkara bir dönemin içindedir” diye seslenen Bahçeli, Türk milletinin manen kırılmakta, madden bitirilmekte olduğunu söyledi. Bahçeli, “Tarihe şan ve şöhretle geçen aziz milletimiz çöküşe götürülmektedir” ifadesini kullanarak, “Emperyalizmin zincirleri kırılarak ve küresel darbe püskürtülerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti parçalara ayrılma tehlikesiyle karşı karşıyadır” şeklinde konuştu. Bu durumu hüsran verici bir tablo olarak tanımlayan Bahçeli, “Bölücü terör, Allah’ın belası bir çözüm ve barış süreciyle Türkiye’yi ve Türk milletini kıskıvrak ele geçirmek için son hazırlıklarını yapmaktadır. Başbakan ve hükümeti, PKK’ya el uzatmış, ayağa kaldırmış ve Türkiye’ye saldırı pozisyonuna getirmiştir” diye konuştu.
Erdoğan’ı Türk milletinin şerefiyle oynamakla suçlayan Bahçeli, “Kendi şerefini de iki paralık etmiş ve şeref yoksunluğu sıralamasında bir numarayı kimseye kaptırmamıştır” dedi.
Öcalan’ın siyasallaştırıldığını söyleyen Bahçeli, “PKK meşrulaştırılmış ve şu kepazeliğe bakınız ki bölücülük olağanlaştırılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“BUNLARIN HEPSİ YALANDIR”
Türk milletinin kendi içinden çıkan bir siyasi irade ile “kıtır kıtır doğrandığını” anlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a şu eleştirilerde bulundu:
“Her şeyi görüyorsunuz, Başbakan Erdoğan süreç diyerek Türk milletini etnik çöplüğe süpürmeye, barış ifadeleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ni batışa sürüklemektedir. Bunda da son derece pervasız, son derece küstahtır. Neymiş efendim, çözüm ve güzellik olacakmış. Neymiş efendim, terör bitecek, silahlar susacakmış. Neymiş efendim, barış gelecekmiş. Neymiş efendim, analar ağlamayacakmış, kan duracakmış, huzur ve istikrar kazanacakmış. Neymiş efendim, Türkiye güçlenecekmiş ve ekonomik olarak sıçrayacakmış. Bunların hepsi yalandır, aldatmadır, hayaldir ve asılsızdır. AKP hükümeti, bu iddiaları İmralı canisine ve PKK’ya boyun eğmenin bahaneleri olarak kullanmaktadır.”
Başbakan Erdoğan’ın 10 yıldır yönetimde olduğunu aktaran Bahçeli, “Sen 10 yıldır ne yaptın? Neyle uğraştın? Neyle meşgul oldun? Bol harcırahlı yurt dışı gezilerinde bahtın mı bağlandı, ruhun mu kapandı, bilincin mi kaydı?” diye sordu.
Başbakan Erdoğan’ın bir televizyon programında, PKK’lı teröristlerin sınır dışına çekilmesi hakkında “silahsız çekilecekler” ifadesine atıfta bulunan Bahçeli, PKK tarafından bu isteğin kabul edilmediğini aktardı. Başbakan Erdoğan’ın teröristlere güvenceler bahşettiğini iddia eden Bahçeli, “Türk askerini ve polisini sınırda robota çevireceğini ima etse de, henüz bunda başarılı olamamıştır ve olamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“PKK, KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİN ASLA TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR”
Başbakan Erdoğan’ın yeni Anayasa’yı PKK’yla yapabilecek kadar milletin karşı cephesine geçtiğini iddia eden Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
“Başbakan ve İmralı canisinin içinde bulunduğu şirk ve günah cephesine göre; Türklük, bölücü ve ırkçıdır. Türk olmak ayıp ve sakıncalıdır. Bayrak tahriktir. Türk milliyetçiliği ayaklar altında ve çiğnenmesi gereken bir sapmadır. Milli bayramların inkârı sivilleşmedir. Ne Mutlu Türküm diyene seslenişi şeytanın icadıdır. Türk milleti bölünürse demokratikleşecek ve refaha ulaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ibaresi her yerden sökülürse sorunlar bitecektir. Şimdi de PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılması talep edilmektedir. Tam bir kararlılıkla söylemek isterim ki, PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin asla temsilcisi değildir. İmralı canisi Kürt kökenli vatandaşlarımın lideri değildir, olamayacaktır."
Bazı anket kuruluşlarını AK Parti’ye yardım ve yataklık yapmakla suçlayan Bahçeli, “Yandaş anket kuruluşları, asıl maksadı gizlemeden direk soru sormuş olsalardı, mesela ‘İmralı canisiyle görüşmelere ne diyorsunuz?’ ya da ‘PKK’yla görüşmeleri kabulleniyor musunuz?’ deselerdi, biliniz ki, yayınlanan anketlerde milletimizin bu rezil süreci tamamıyla reddettiği ortaya çıkacaktı. Bunun için Türk milleti kandırılmaktadır. Bu her şeyden önce hayasızlığın, yalancılığın ve milli irade dolandırıcılığının dik alasıdır.”

“SEN BU TRENİ ÇOKTAN KAÇIRDIN”
Başbakan Erdoğan’ın Orhun Abideleri'ni ziyaret etmesini ve ardından da MHP’ye AK Parti’nin Grup toplantısında “siz ne yaptınız?” diye sormasını ise Bahçeli şu sözlerle değerlendirdi:
“Sayın Başbakan, Yahudi Cesaret ödülü almak seni Yahudi yapmamıştır. Akdamar Kilisesi’ni onarmak seni Ermeni yapmamıştır. 88 yıl sonra Trabzon Sümela Manastırı’nda ayin yapılmasına izin vermen seni Ortodoks yapmamıştır. Papa heykeli altında imzalar atman seni Katolik de yapmamıştır. Bu itibarla Orhun’a gitmen, Tonyukuk’un aziz anısına tutunman seni Türk ve milliyetçi de asla yapmayacaktır. Sayın Başbakan sana geçmiş olsun, uğurlar olsun, sen bu treni çoktan kaçırdın. Mardin’de Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığın gün, her zeminde Türklüğü etnik mertebeye indirdiğin ve ırkçılıkla bir gördüğün zaman her şeyi zaten kaybettin.”

“BİZİ KARALAMAYA TÜM GÜCÜYLE YÖNELMİŞTİR”
Başbakan Erdoğan'ın, araştırma komisyonu kurarak MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemi inceleteceklerini söylemesini Bahçeli, “Başbakan Erdoğan hangi iftirayı atarsa atsın, hangi tehdide başvurursa başvursun, bizi ve destek veren siz muhterem kardeşlerimi kutlu millet yolundan, bağımsızlık ve birlik güzergâhından çeviremeyecektir. Başbakan Erdoğan İmralı canisini ve bölücü alçakları temize çıkarmaya çalışırken bizi karalamaya tüm gücüyle yönelmiştir” sözleriyle değerlendirdi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, “zimmet ve kalpazanlıktan” sicil aldığını iddia ederek, “AKP ve PKK ittifakı bize takıldıkça Başbakan hakkımda fezlekeler düzenletip Meclis’e sevk etmekte ve araştırma komisyonları kurduracağını ifade etmektedir” dedi. Bahçeli, kendilerini böyle korkutamayacaklarını söyleyerek, “Herhalde bizim kendisi gibi hemen gömlek değiştireceğimizi düşünmektedir. Sen değil, destekçilerin, sana yol veren yabancı dostların bir olsun birlik olsun yine fayda etmeyecektir. Bir başımıza da kalsak alayına yeteriz” dedi.

“SEN VE HÜKÜMETİN DE TÜRK MİLLETİNE İHANETTEN KESİNLİKLE BAĞIMSIZ YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİN”
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı yalancılık ve müttefiklikle suçlayarak şu ifadeleri kullandı:
“PKK’ya nasıl teslim olduğunu, bölücülüğün ağına nasıl düştüğünü ve canilere neleri vaat ettiğini açıkla? İmralı canisini nasıl doyurduğunu ve hangi sözlerle umutlandırdığını anlat? Kayıktan gemi filosuna ulaşmanın sırrını ve talihini gel de bu meydanda izah et? İktidara gelmeden önce banka batıranlarla Bozüyük’te ne görüştüğünü, hükümet yıllarında dünürlere, yandaşlara kamu bankalarını nasıl peşkeş çektiğini itiraf et? Ogerlere, Oferlere, Arap şeyhlerine, mısırcılara, yumurtacılara, doğalgazcılara, arazi mafyalarına, ihalecilere millet hazinesini nasıl yağma ettirdiğini onurluysan ifade et. Başbakan, kaçamayacaksın, kurtulamayacaksın, kandıramayacaksın ve bil ki mutlaka iki cihanda da istismarlarının, talan ve tahribatlarının hesabını vereceksin. Biz her şeye katlanmaya razıyız, ama sen ve hükümetin de çalmaktan, çırpmaktan, yetim malı yemekten, teröristlere çanak tutmaktan ve Türk milletine ihanetten kesinlikle bağımsız yargı önünde hesap vereceksin.”
Bahçeli, konuşmasının ardından partililere kırmızı ve beyaz karanfiller dağıttı.

O PANKARTLAR TOPLATILDI
Devlet Bahçeli’nin Gündoğdu Meydanı’nda ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitingleri çerçevesinde yapılacak olan miting öncesi Karşıyaka ilçe teşkilatının hazırladığı bazı pankartlar teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin tarafından toplatıldı. Kurtuluş Savaşı’nın İzmir’deki simge isimlerinden Hasan Tahsin’e gönderme yaparak açılan, ‘İlk kurşun yine namluda’, ‘Hasan Tahsinler hazır’, Vur de vuralım, öl de ölelim’ pankartları yanlış anlamalara neden olmamak amacıyla toplatıldı.

Editör: TE Bilişim