Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerindeki “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, tamamen öğrencilerin özgün fikirlerinden oluşan, sosyal sorumluluk ve çevre bilinci temalı “Sıfır Atık Proje Sergisi” düzenlendi.

Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı

Ege Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sergiye Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla, projeye destek veren okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Atıkları geri kazandırarak “sıfır atık” oluşturmayı hedefleyen, birbirinden güzel tasarımların sergilendiği etkinlik ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken, Diva Dergisi Görsel Yönetmeni Ferhat Fazeli’nin proje için hazırladığı özel logo tasarımı da sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Sergide konuşan Kaymakam Özçakıcı; “Her türlü kaynağın, verimli kullanılmasını hedefleyen sıfır atık projesi Balçova’da geniş bir katılımla uygulanmaya başlanmıştır. Hedefimiz 2023 yılına kadar tüm atıkların projede ifade edilen şekli ile ayrıştırılması ve ekonomiye geri kazandırılmasıdır. Farkındalığın arttırılması için ilçemizdeki tüm öğrenciler, öğretmenler ve velilerimizin hazırladıkları ürünlerle katıldıkları serginin başarısı bu konuda çocuklarımızın gayreti ve sahiplenmesi ve gelecekte daha temiz bir çevre, daha yeşil bir dünya olacağı konusundaki umutlarımızı arttırmıştır. Emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

Editör: TE Bilişim