İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışma arkadaşlarının yeni yılını kutladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Meclis salonunda yaptığı konuşmada, 2013 yılını değerlendirerek 2014 yılından beklentilerini dile getirdi. 2013 yılına damga vuran “Gezi” olaylarının yeni bir yönetim anlayışı getirdiğinin altını çizen Kocaoğlu, “Gezinin özü, katılımcı bir yönetim istiyordu. ‘Ben yaptım oldulara, ben sizin adınıza düşünürüm’ diyen erke karşı çıkıyordu. Bir kısım insanlar mesajları doğru okudu. Bir kısım ise kendisine yapılmış başkaldırı olarak değerlendirdi. Gezi olayları diye adlandırılan demokratik tepki, baskıyla ve şiddetle durdurulmaya, sindirilmeye çalışıldı. Birçok gençimiz yaralandı, vefat etti. Bu Türkiye’yi yönetenlerin bir ayıbıydı. Hem Türkiye’de hem dünyada öyle değerlendirildi. Hala de değerlendirilmeye devam ediyor” diye konuştu.
Toplumda her kesimin telefonda konuşurken “acaba dinleniyor muyum” korkusunu yaşadığı acı bir dönemden geçildiğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“2 Mayıs 2011’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon yapıldığında, ‘yargıya müdahale edilmez, polis bildiğini yapar’ diyenler, 300 arkadaşımızın ifadesini alanlar, 130 arkadaşımıza dava açtılar. Şimdi bizzat Sayın Başbakan kürsüden hitap ederken savcıları polisleri suçluyor. İktidarını sürdürmek için de ötekileştirdiği insanların, kitlelerin sayısını arttırıyor. Sadece siyasi partileri değil, insanları ötekileştirerek, Türkiye’nin neredeyse 3’te 2’sini karşısında ‘öteki-rakip’ olarak değerlendirerek, toplumun moralini bozduğu gibi sinir sistemini, yarınına güvenini her şeyini sarstı. Yanlış dış politikalarla komşularla ilişkileri zafiyete uğrattı. Bu ülkenin insanlarıyız; farklı partilerde olup yarışabiliriz. Ama ülkenin gelişmesini ve itibarlı hale gelmesini kim yaparsa yapsın destekleriz alkışlarız. Demokrasilerde, ülkenin gelişmesinde iktidar kadar muhalefetin de ülkenin gelişmesinde katkısı vardır. Ama geldiğimiz noktada, Türkiye farklı bir yere sürüklenmektedir. Yolsuzluk vardır-yoktur; para çıkmıştır-çıkmamıştır… Eğer yargı ve polis serbest bırakılırsa, müdahale edilmezse, bulacaktır. Bizim bu operasyonlarda kimseyi suçlamaya hakkımız yok. Yargı ve polis, kolluk kuvvetleri gereğini yapacaktır. Tabi özgür bırakılırsa, müdahale edilmezse…”
"ADALET HERKESE LAZIM"
İki yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon yapıldığında “adalet” isteğini ve bunu “bugün bize yarın herkese” söylemiyle dile getirdiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülkedeki adaletsizliği başımıza geldiği için ilk biz seslendirmiştik. Şimdi herkes seslendiriyor. 2 sene gibi bir zamanda adalet tepeden tırnağa herkese lazım olmaya başladı. Adaletin tecelli etmesi için devlet ve hükümet erkini bu yönde kullanacak olanlar, bunu kullanmadıklarını gizlisi saklısı olmadan beyan edip ortaya koyuyorlar” dedi.
Yaşanan gelişmeler karşısında yeni yıla moral bozukluğuyla girmememiz gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Artık her şey ortaya çıktıktan sona bir endişeye, moral bozukluğuna gerek yok. Bundan sonra aydınlığa gideceğiz. Çünkü sonu geldi. Ötekileştire ötekileştire, düşman yarata yarata toplumda insan bırakmadılar. 2014 yılının çok farklı olmasını, adaletin bu ülkede tekrar tesis edilmesini, kalıcı barışın gelmesini istiyoruz. Halkın yapacağı barışın kalıcı olacağına inanıyoruz. Bugün böyle süreçten geçiyoruz. Tünelin ucunda ışık görüldüğüne inanıyorum. Güvenilirliğini kaybedenlerin doldurduğu koltuklarda uzun süre daha kalamayacaklarına inanıyorum. Ne iş yaparsanız yapın güven esastır.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde de bahseden Başkan Kocaoğlu, “Başından da söylediğimiz gibi, geleceğin katılımcı yönetim anlayışıyla yöneteceğiz ya da yönetemeyeceğiz. Ya öğreneceğiz ya ekarte edecekler. Haksızlığa karşı asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizim için kentin rantını eşine, dostuna, akrabasına kaydırmak gibi bir durum söz konusu değil. Rant varsa kentin olması gerekir. Adil yönetim bunu gerektirmektedir” dedi.
"TRAFİK POLİSİ ÇALIŞMAZSA...
Trafiği rahatlatmak için yeni yollar, bulvarlar açtıklarını, otoparklar yaptıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ancak trafik polisi çalışmadığı, 2. ya da 3. sıra parklara izin verildiği ve trafikte başı boşluk yaşandığı sürece sıkışıklık giderilemez. Koordinasyon toplantısının bir an önce gerçekleştirilip trafik polisinin görevini yapmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim