Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Kısa süreli tartışma
Mehmet A. ise bahsettiği kızı tanımadığını ve çağırmayacağını söylemesi üzerine ikili arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma üzerine Muhammet A. okulun 50 metre ilerisine park ettiği aracının bagajından pompalı tüfeğini alarak okulun önünde rastgele ateş etmeye başladı. Gözü dönmüş adamın tüfeğinden çıkan saçmalar Okul Müdür Yardımcısı Yaşar Çelebi Gür'ün başparmağına, okul giriş kapısının karşısındaki inşaatta çalışan güvenlik görevlisi Nazım Gültekin'in sol el yüzük parmağına ve omzuna, lise öğrencisi Mahsun B.'nin de sağ el serçe parmağına isabet etti.

Yaralayıp kaçtı
Muhammet A. geldiği otomobille olay yerinden kaçarken, yaralılar ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Muhammet A.'nın aracını yıkamaya bıraktıktan sonra yakındaki bir pastanede oturduğunu haber alan polis ekipleri zanlıyı yakalamak için pastaneye gitti. Polisleri görünce kaçan zanlı Muhammet A. kısa süren kovalamaca sonrası yakalanarak gözaltına alındı. M.A. ve ailesi Muhammet A.'dan şikayetçi oldu. Adliye sevk edilen Muhammet A., 'Öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama ve tehdit' suçlarından tutuklandı.

Suçlamaları kabul etmedi
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Muhammet A., "Okulun yakınlarında otomobilin içinde oturuyordum. Tanımadığım bir genç gördüm. Ona inşaatın bekçisini çağırmasını söyledim. O da bana küfür etti. Ben de kendisine tokatla vurdum. Bana dönerek, 'Bekle seni s...' diyerek gitti. On dakika sonra tanımadığım 4 kişi ellerinde demir çubukla gelip küfür etmeye başladı. Ben de kendimi korumak amacıyla tüfekle havaya 4 el ateş ettim. Korktuğum için aracıma binip oradan kaçtım. Polis gelip beni yakaladı" dedi.

Editör: TE Bilişim