İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
 Gümüşpala Mahallesi 7065 sokakta zabıtanın kötü koku yaydığı yönündeki uyarılarına rağmen temizlenmeyen çöp ev, Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından temizlendi. 3 günde 5 kamyon kullanılmaz eşyanın çıktığı evin sahibi Ramazan Köse, "Maddi gelirim olmadığı için çöplerden topladığım eşyaları satarak para kazanıyorum" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlanması sağlanan Köse'nin evi, ayrıca Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nden demin edilen eşyalarla baştan aşağı pırıl pırıl hale getirildi.
Bayraklı Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün gelen bir şikayeti değerlendirmesi sonucu ortaya çıkan Gümüşpala Mahallesi'ndeki çöp ev görenleri şaşkına çevirdi.
Asgari ücretli geliri olan annesinin parasıyla geçimini sağlayan Ramazan Köse, " Artık çöplerden atık toplamayacağım. Bir iş bulup, çalışmak istiyorum" diye belirtti. Bu zamanda kadar çöplerden para değeri olan atıkları toplayarak, hurdacılara sattığını ve bu şekilde evine gelir elde ettiğini ifade eden Köse, "Mecburen, muhtaç olduğum için bunu yaptım.



Ama artık sigortalı bir iş bulup, ülkeme faydalı olmak istiyorum. Evimin geçimini düzgün bir işte çalışarak sağlamak istiyorum" diye konuştu.

5 kamyon çöp ve kullanılmaz eski eşyanın bulunduğu evin çevreye kötü koku yaydığı gerekçesiyle 2 ay önce Bayraklı Belediyesi Zabıta Ekipleri'nce uyarıldığı belirtildi. Durumun düzeltilmesi için süre verildiği öğrenilirken, uyarının sonuç vermemesi üzerine, bahçesinde ve evinde çevreyi rahatsız edecek boyutta atık toplayan Köse'ye, emir ve yasakları uygulama yönetmeliğinin 58'nci maddesince 169 Lira idari para cezası verildi. Bayraklı Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Köse'nin evi baştan aşağı yenilendi. Fen işleri tarafından boyanan evi, temizlik işleri temizledi ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da eşya temini gerçekleştirilen ev yeniden yaşanabilir hale getir

Editör: TE Bilişim