Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Olay, geçen pazar günü saat 17.30 sıralarında Çaymahalle 2109. Sokak'ta meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çilingir yardımı ile girdiği evde inşaat işçisi Akın Altun'u yerde kanlar içerisinde buldu. 38 yaşındaki Altun'un hayatını kaybettiği belirlendi.

Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, boğazdaki yaradan başka bir darp, kesik ya da boğuşma izine rastlanmadı. Olayda kullanıldığı tahmin edilen bıçak yatak odasında bulundu. Yapılan incelemenin ardından Altun'un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Altun'un H.İ. isimli kadın ile yaklaşık 1 yıldır nikahsız yaşadığı, 6 aylık bebeği olduğu ve H.İ. ile geçimsizlik nedeniyle zaman zaman tartıştığı ileri sürüldü. 
Polis, soruşturmayı derinleştirirken ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. H.İ., Altun ile en son tartışmasından sonra iddiaya göre ailesinin yanına gitti. 


Akın Altun'un ölümünden önce en son H.İ.'nin ağabeyi Halit İ. ile görüştüğü ve Halit İ.'nin Ankara'ya gittiği tespit edildi. Şüpheli olarak aranan Halit İ., Cinayet Büro ekipleri tarafından Ankara'da yakalandı. Zanlının ilk ifadesinde, "kardeşi ile Altun'un tekrar bir araya gelmesi için Altun'un evine gittiğini, konuşma sırasında tartışma çıktığını, tartışmanın kavgaya döndüğünü ve bu sırada boğazından bıçakladığını" söylediği öğrenildi. İzmir'e getirilen Halit İ., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Editör: TE Bilişim