Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren esnafların ruhsatlandırma işini bir külfet olmaktan çıkaran Bayraklı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün iş yerlerinde ruhsatlandırma projesi, esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandı. Ekipler, yönetmeliğe göre evrak eksikleri ve kontrolü için mükelleflerin belediyeye gelmesine gerek kalmadan, bu işlemleri iş yerinde gerçekleştirdi.

İş yerlerinin mevzuata uygun işletilmesi için yıl içinde rutin kontroller yapan belediye ekipleri, vatandaşların sağlığı için iş yerlerini tek tek ziyaret ederek çalışılan ortamın temizliğine ve belirtilen kurallara uygunluğunu kontrol ediyor. Bu amaç doğrultusunda altı yıl içinde ilçede bulunan iş yerlerini tarayarak, faaliyet alanlarının ve ruhsat durumlarının tespitini yapan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalar çerçevesinde 2 bin 698 iş yerini ruhsatlandırdı. Ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerleri için de gerekli yasal işlemler yapıldı.

OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM
İnsan sağlığını koruyup diğer taraftan iş hayatını düzenlemek için çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler, ilçe sınırları içerisinde bulunan okul kantinleri ve okul çevresinde gıda satışı yapan yerleri de rutin olarak denetliyor. Esnafın işini kolaylaştırmak adına yoğun mesai harcadıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Ruhsatsız iş yerlerini hızlı bir şekilde ruhsatlandırıyoruz. Ayrıca ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı için rutin denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim