Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Ekim ayında temeli Başbakan Erdoğan tarafından atılması beklenen Bayraklı Şehir Hastanesi'nin lansmanıyla ilgili AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan, AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ katıldı.
"TEMELİNİ BAŞBAKANIMIZ ATACAK"
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Bayraklı'da yapılacak Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü'nün temelinin 12-13 Ekim'de İzmir'de bulunacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacağını açıkladı.
Akay, İzmir'de sağlığa dev bir yatırım yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Yaklaşık on vilayette yapılacak şehir hastanelerinin imza törenine katılmıştık. Bayraklı'da yapılacak tesisin tanıtımını gerçekleştireceğiz. İnşallah gerçekleşirse, hastanenin temelini Sayın Başbakanımızın 13 Ekim'de katılımıyla atmayı planlıyoruz." 

"15 ŞEHİR HASTANESİNDEN BİRİ BAYRAKLI'DA"
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, kamu-özel sektör işbirliğiyle gerçekleşecek 15 şehir hastanesinden biri olacak olan bin 668 yatak kapasiteli Bayraklı Entegre Kampusü'nün ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de yapılmasının planlandığını belirterek, İzmir'i sağlık üssü haline getireceklerini söyledi.
Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü'nün lansmanının da yapıldığı basın toplantısında konuşan Ulema, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir olarak çok mutluyuz, gururluyuz. İki tane planlamıştık, 2 bin 60 yataklı Bayraklı ve Tepecik Hastanesi, diğeri Bayraklı Sağlık Kampüsü.Bayraklı Şehir Hastanemizin temeli Sayın Başbakanımızın 12-13 Ekim tarihinde ilimize yapacağı toplu açılış ve temel atma töreniyle atılmış olacak. Bayraklı ve Tepecik şehir hastanelerimizle EXPO 2020 yolculuğunda İzmir bir sağlık merkezi, sağlık üssü haline dönüşecek" 

PROJENİN TOPLAM YATIRIM BEDELİ BİR MİLYAR 638 MİLYON 22 BİN 646 TL
Bin 668 yatak, 416 poliklinik oda sayısına sahip olacak olan Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında bilgi veren Ulema, sözlerine şöyle devam etti: "622 bin 530 metrekare arsa üzerine planlanan toplam inşaat alanı 573 bin 46 metrekare olan şehir hastanesi bünyesinde altı farklı hastaneyi barındırmakta. 715 yatak kapasiteli genel hastane, 424 yatak kapasiteli kadın-doğum ve çocuk hastanesi, 380 yataklı kardivasküler cerrahi hastanesi, 141 yatak kapasiteli onkoloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı adli psikiyatri hastanesinden oluşan toplam 2 bin 60 yatakkapasiteli bir sağlık kampüsü niteliğindedir. 284 yatak kapasiteli yoğun bakım üniteleri, 52 ameliyathane, 48 yataklı mahkum servisi, 15 yataklı yanık ünitesini bünyesinde barındıraktadır. Projenin toplam yatırım bedeli 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 TL olup 2017 yılında bitirilmesi planlanmaktadır."

FİNANSMANI TAMAMEN YÜKLENİCİ FİRMA TARAFINDAN KARŞILANACAK
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, sağlık alanında İzmir'de gerçekleştirdikleri yatırımların dünyada da kamu-özel işbirliği ile yapıldığına dikkat çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sağlık alanında İzmirde gerçekleştireceğimiz dev yatırımın lansmanını gerçekleştireceğiz. Dünyada bu yöntemle sağlık, ulaştırma ve enerji alanlarında birçok proje uygulanmış ve halen uygulanmaya devam edilmektedir. Kamu-özel sektör işbirliği uygulamaları bütün alanlar için önemli olmakla birlikte, sağlık alanında yapılacak olan yatırımların biran önce sonuçlandırılması açısından daha fazla önem taşımaktadır. Finansmanı tamamen yüklenici firma tarafından karşılanacak olup bakım onarım ve yenileme 25 yıl süresince yüklenicinin sorumluluğundadır. Hastane hizmete girdikten itibaren 20-22 yıl süresince yüklenici firma kira ödenerek karşılanacak bir uygulamadır. Böylece finansman maliyeti hazinenin yıllar içinde yükleneceği hale dönüşmüş olacaktır."

AK PARTİ SAĞLIKTA DESTAN YAZDI"
Toplantıda konuşan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan da, partisinin laf değil icraat ile meşgul olduğunu, Bayraklı'daki hastanenin de bunlardan biri olduğunu söyledi.
AK Parti'nin sağlık alanında destan ve tarih yazdığını anlatan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsana verdiği değeri her adımda ortaya koydu. Bayraklı'ya verdiği değeri de apayrı bir şekilde ortaya koydu. Yıllarca diğer partiler laf yaptı, AK Parti icraat yaptı, iş yaptı. Bayraklı'yı ilçe yaptı. İlçe yapıp ciddi bir bütçe gönderiliyor. Her yıl merkezi idareden gönderilen bütçe Bayraklı'da çarçur ediliyor. Projenin değeri 1 milyar 600 milyon. AK Parti icraat yapıyor. Ne kadar teşekkür etsek az Başbakanımıza.
Editör: TE Bilişim