İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ya da sokak satıcılarına uyuşturucu madde sağlayan şahıs ve organizasyonları takibe aldı.

İzmir'e; Gaziantep, Antalya ve İstanbul'dan yüklü miktarda uyuşturucu madde getirdikleri ve bu maddeleri İzmir'de torbacı tabir edilen şahıslar vasıtasıyla piyasaya sürdükleri bilgisi elde ederken detaylandırılan çalışmalar neticesinde belirlenen şahıslar Mayıs ayından itibaren takibe alındı.

BEŞ GRAM BONZAİ İLE BAŞLADI
Yapılan çalışmalar sonucu uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların irtibatları tespit edildi. Şahısların cezaevinde bulunan hükümlülere uyuşturucu madde temin etmeye çalıştığının anlaşılması üzerine L.S. (34) isimli şahıs 5 gram bonzai ile yakalanıp tutuklandı. Yapılan çalışmalar sonucu bonzai maddesinin İstanbul'da temin edildiği ve İzmir'e getirildiği tespit edildi. Operasyonda Ç.T. (29), C.Ş. (33), U.İ. (25) ve H.B. (21) yakalandı, 6 kilo bonzai ele geçirildi. Şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

TAKİP DEVAM ETTİ
Yakalanan diğer şahıslarla birlikte satışını ve dağıtımını yaptığı tespit edilen uyuşturucu tacirlerinin Gaziantep'ten esrar maddesi getirmeye çalıştıkları bilgisi alınması üzerine E.T.(27), İ.E.(21) ve M.K.(20) isimli şahıslar yakalandı, 11 kilo esrar ele geçirildi. Antalya'dan esrar maddesi getirmeye çalışan ve diğer şahıslarla birlikte hareket ettiği ve suça birlikte iştirak ettikleri anlaşılan V.K.(43), H.S.(55), T.B.(24), F.Z.(43) ve S.M.(32) isimli şahıslar sevkiyatta kullandıkları aracın takibi sonucunda yapılan operasyonla yakalandı. Araçta yapılan arama sonucunda 4 kilo esrar maddesi ve hassas terazi ele geçirildi. E.T., İ.E., M.K., V.K., H.S.(55), T.B., F.Z. ve S.M. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yakalanan 15 şahısla irtibatlı oldukları ve aynı zamanda asıl uyuşturucu sevkiyatını organize ettiği tespit edilen U.İ.(25), S.K.(34), İ.K.(34) ve M.Y.(37) isimli şahıslar geçen gün yapılan şafak operasyonu ile ikametlerinde yakalandı. U.İ., S.K., İ.K. ve M.Y. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

19 KİŞİ TUTUKLANDI
Mayıs ayı başında 5 gram bonzai ile yakalanan şahısla başlayan planlı ve takibe dayalı operasyon sonucu toplam 6 kilo bonzai, 16 kilo esrar maddesi, bir miktar kokain maddesi, 9 mm. çaplı 1 ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait şarjör içerisinde 11 adet 9 mm. çaplı tabanca fişeği ve uyuşturucu madde tartımında kullanıldığı belirlenen 1 terazi ele geçirildi, yakalanan 19 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Editör: TE Bilişim