Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
 Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Fox Tv'de Fatih Portakalın sunduğu Türkiye'nin Trendleri Programına Katıldı.  Fatih Portakal'ın sorularına samimi cevaplar veren Binali Yıldırımın özellikle neşeli halleri dikkat çekti.

İzmir için hazırladığı projeleri anlatan Yıldırım, İzmir'in çok geri kaldığını bu nedenle bu kadar çok proje hazırlamak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Toplam 65 milyar'lık yatırım yapılacağını söyleyen Yıldırım; bu paranın 50 milyarlık kısmını hükümetle beraber yapacağız kalan 15 milyar'lık kısmı ise biz belediye olarak yapacağız. Belediye işçleri ile bir sıkıntımız yok Ben Projelerle Uğraşırım İnsanlarla uğraşmam. Kimse merak etmesin. Hiç kimse işinden atılmayacak. bu projeleri insanlarla beraber yapacağız. Bu işler için bize insan lazım. Ama çalışan insan lazım bu insanlar çalışırsa başımızın üstünde yerleri var. 


Çalışmayanın gözünün yaşına bakmam. Karşıyaka'da 35,5 bin kişilik stad yapacağız. Keza göztepeyede stad yapacağız. Ayrıca Olimpiyat stadını arena stadı yapacağız. İnciraaltından Bostanlıya tüp geçit ve köprü yapacağız. Marmarayı nasıl yaptıksa bunu da öyle yapacağız. Kentsel dönüşümü katılımcı halkla yapacağız. İzmir'de kimsenin yaşantısına karışmam. benim kızlarında ve gelinlerimde de başı açık olanlar var. Evimde başaramadığımı sokakta nasıl başarırım. 

Fatih Portakalın güncel konularınada samımı cevaplar veren Yıldırım; Seçilmiş hükümete, Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümetine kumpas kuruyorsunuz. Sizin emrinizde çalışan insanlar size kumpas kuruyor. Böyle birşey olmaz. 

Fethullah Gülen ülkeyi yönetmeyi bu kadar çok istiyorsa gelsin partı kursun. halktan oy istesin. Başbakan kendisine çağrı yaptı. Neden çünkü bu kadar suçlama var kendisine gelsin ve anlatsın. Kendisine laf getiren herkes doğruları söylemiyor. Cemaatin tabanında milyonlarca masum insan var. Bunlardan haberi olmayan insanlar var. Ancak yukarıdaki bazı guruplar başka işlerin içine girmişler. Amaç Tayyip Erdoğansız Ak Parti. Kimse kusura bakmasın böyle bir şey olmaz dedi.

Genelkurmay eski Başkanı'nın hapiste olmasını yanlış olduğunu bun başbakanında defalarca söylediğini ancak yargının harekete geçmediğini  söyledi.  Seçilmişlerin halk karşısında hesap verdiğini ancak hakimlerin savcıların, polislerin ve askerlerin hesap vermediğini dolayısıyla yaptıklarıın hükümetin boynuna kaldığını söyledi. Onun için seçilmişlerin hesap verenlerin bunları düzeltmek için müdahale etme hakkı olduğunu söyledi. 


Aziz Kocaoğlu ile arasında bir iki puan fark olduğunu bunun yakın zamanda kapanacağını sözlerine kleyen binali yıldırım; 11 yıldır yaptıklarım ortadadır. İzmir'in uluslar arası alanlardaki imajını yeniden düzelteceğiz dedi. 

Editör: TE Bilişim