13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında Balçova ve Narlıdere Güzelbahçe ilçelerini ziyaret etti. Sağanak yağışa rağmen esnaf ziyareti yapan Yıldırım, bir kıraathanenin çay ocağına yönelerek ocak başına geçti. Yıldırım, çay doldurarak gazetecilere ikram etti. AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’nda partililere hitap eden Yıldırım, “Siz burada yaşadığınız için çok şanslısınız ama aynı zamanda da şanssızsınız. Yağmur bereket ama kentte yağmur yağınca insanlar ‘nereyi su basacak’ diye düşünüyor. Bu İzmir’in kaderi olamaz. Olsa olsa yeteneksiz, beceriksiz yöneticilerin eseridir” diye konuştu.
“POTANSİYEL KULLANILAMIYOR”
İzmir’in tüm ilçelerinin ayrı ayrı potansiyelleri olduğunu ifade eden Yıldırım, “Güzelbahçe’de ısınma problem oluyor. Türkiye’nin her tarafında doğalgaz var fakat burada donuyoruz. Güzelbahçe’nin sahilinde balık satış yerleri var. Bütün balıkçılar etrafımı çevirdi ve bana ‘barınak, liman lazım’ dediler. Şimdi yapılıyor. Onlar barınak istediler biz liman kararını verdik. Şimdi o limana deniz otobüsü çalışacak. Bir de iskele yapacağız. Buradan isterseniz Karaburun’a, Foça’ya, Karşıyaka’ya deniz seyahati gerçekleştireceksiniz. İzmir deniz ile iç içe yaşıyor ama denize küskün yaşıyor. İzmir’i deniz ile buluşturmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

“SÖYLEDİKLERİMİZİN ARKASINDA DURDUK”
Dünyanın en büyük şirketleri arasındaki yerini alan İDO’nun kendi ellerinde büyüdüğünü sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle devam etti: 
“Sıfırdan geldi, 2 milyar TL’ye satıldı. Bizim söylediğimiz her şeyin arkasında tecrübe var. Boş laf bizde olmaz. Çok şey söz vermedik ama söylediklerimizin arkasında durduk. İzmir görevini yaptı ama iş bilmez yöneticiler görevlerini yapmadı. İzmir belediyelere kredi verdi. Yüzde 50’nin üzerinde destek verdi. Kalıcı bir hizmet var mı? Bana 2011 seçimlerinde bir vatandaşımız ‘niye kendini parçalıyorsun, kendini yorma sana bir şey söyleyeyim İzmir anlar’ dedi. Ben de ‘o nedir’ dedim. Bana ‘Bülent Ecevit yıllarca köy kent projesi için uğraştı. Ömrü yetmedi ve projeyi görmedi. İzmir köy kent oldu’ dedi. İzmirliler geri döndüklerinde hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bunda hiçbir hemşerilerimizin kabahati yok. Sınırsız destek, ne istedilerse verdiler. Bu destekleri takdir edemeyen, karşılığını veremeyen beceriksiz yöneticilerdir. İzmir’de geçitler iki türlü yapılıyor. Birisi yüzme, diğeri geçme amaçlı oluyor. Bu da ayrı bir zeka, ayrı bir mühendislik. Gerçekler acıdır.”

“BİR ARALIK METRO BİTER”
Yıldırım bir vatandaşın ‘metro ne olacak’ sözleri karşısında “Onu hiç sorma, karıştırma” yanıtını verdi. Yıldırım, “Biz Çin ile Pekin ve Londra’yı bağladık. Marmaray’ı tamamladık ama İzmir’in metrosu tamamlanmıyor. Başkana ‘metro bitmedi’ diyorlar o da ‘bitecek’ diyor. Ya olmadı diyorlar yine ‘Vallahi bitecek’ diyor. Çıkıp 1 Aralık tarihini verdi. Kaçıncı 1 Aralık oldu. Bizim bir amcamız vardı ‘bize gel’ derdik. O da ‘bir aralık gelirim’ diyor. Sonra niye gelmediğini sorduğumuzda bize ‘evladım ben gelirim dedim ama bir aralık dedim sana tarih vermedim ki’ dedi. Bu durum da aynen budur. 1 Aralık ne zaman gelecek bilmiyoruz. Başkan daha sonra bir şey daha söyledi. Çıkıp ‘Bitmiyorsa bitmiyordur. Bunun için ağlayıp gözlerimden mi olayım’ diyor. Ne kadar kolay. Yaşadığınız şehrin insanlarına karşı sorumluluklarınız var. İnsanlara vaatler veriyorsunuz ama yerine getirmiyorsunuz. 2009 yerel seçimleri öncesinde Güzelbahçe’de 54 vaat var ama yapılmayan onlarca proje var. Burası Güzelbahçe. Söz verip de yapılmayanlara halk kırmızı kartı çıkartır mı? İzmirliler artık uyandı. Vatandaşı artık kandıramazsınız. Millete efendilik yok, hizmet vardır. Biz bunlara benzemeyiz iş yaparız. Kimisi konuşmakta, kimisi ustalıkta iyidir” diye konuştu.

“EVİNE GİTMELİ”
Binali Yıldırım, Başkan Kocaoğlu’nun yerel seçimlerden sonra evine gitmesi gerektiğini belirterek, “Başkan diyor ki ‘ya belediyeye gideceğim, ya eve’. Başkanı yormayalım biz evine gönderelim. Belediyeye çok gitti geldi bir şey yapmadı. Başkan artık yaşlandı, evine gidip torunlarıyla meşgul olsa daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim