İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Bir ömür sürecek birlikteliğe ‘Evet’ demek için yola çıkan çiftler, nikahlarını kentin merkezinde, binlerce ağaçla yemyeşil bir vahayı andıran Kültürpark’ta kıydırmak için sıraya giriyor. Yıl başından bu yana geçen 7 aylık sürede bin 24 nikahın kıyıldığı Fuar Evlendirme Dairesi’nde bu sayının yıl sonuna kadar 2 bin’i bulması bekleniyor. Özellikle yaz aylarında artan ilgi nedeniyle günde 35 nikahın kıyıldığı zamanlar dahi oluyor.
BİR GÜNDE 35 NİKAH
Fuar Evlendirme Dairesi’nde uzun yıllardır görev yapanve bu sürede 50 bin’e yakın çifti evlendiren nikah memuru Nejla Yelkikalan, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da evlilik akdini nikah salonunda gerçekleştirmek isteyen gelin ve damatların tercihini Fuar Evlendirme Dairesi’nden yana kullandığını söyledi. Fuar’ın bu kadar çok tercih edilmesinin sebeplerinin başında geçmişi, merkezi konumu ve Kültürpark içinde yer almasının geldiğini söyleyen Yelkikalan, çiftlerin İzmir’in merkezi Alsancak’ta, içinde8 bin ağacın bulunduğu Kültürpark’ta evlenmek için aylar öncesinden belediyeye başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Ramazan Bayramı sonrasında nikahlarda ciddi oranda artış yaşandığını belirten Yelkikalan, “Hemen her günümüz hafta sonu yoğunluğunda geçiyor. Salon nikahlarının yanı sıra oda nikahları için de yoğun başvuru var. En yoğun günde ortalama 35 nikah kıyıyoruz. Gece 24.00’e kadar nikah kıydığımız günler oluyor” dedi.
YABANCILARIN DA TERCİHİ
Fuar Evlendirme Dairesi yabancı çiftlerin de ilk sırada tercih ettiği nikah salonlarının başında geliyor. Kısa süre önce İran’dan gelerek İzmir’e yerleşen bir çiftin de nikahını Fuar Evlenme Dairesi’nde yaptırdığını anlatan Yelkikalan, “Sadece İzmir merkezinden değil uzak ilçelerden ve çevredeki diğer illerden de nikah için talepler var. Yabancı çiftler de nikahlarını kıydırmak için Fuar’ı tercih ediyor” diye konuştu. Nikah yoğunluğunun Kasım ayına kadar devam edeceğini belirten Yelkikalan, gelecek yılın nikah başvurularını da Kasım ayından sonra vermeye başlayacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim