Ege Üniversitesi (EÜ) ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından "Engelliler Haftası" kapsamında "Üniversitede Akranlar El Ele" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 23 yaş üstü 63 engelli, bir günlüğüne "üniversiteli" oldu. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından karşılanan engelliler, mezuniyet cübbelerini giyerek "işaret diline giriş" dersini aldı.

Etkinliğe, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, EÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, Karşıyaka Halk Eğitim Müdürü Ebru Yücel, akademisyen ve  öğrenciler katıldı. 

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, törende yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür etti. Misafirlerinin bir günlüğüne de olsa üniversite havasını soluduğunu dile getiren Prof. Dr. Budak, "Engelli kardeşlerimize ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz." diye konuştu. Prof. Dr. Budak, konuşmasının sonunda engelli öğrencilere işaret diliyle ‘sizi çok seviyorum’ dedi.

Karşıyaka Halk Eğitim Müdürü Ebru Yücel, “Kursiyerlerimizi yaşama nasıl dahil edebiliriz ve onların yaşamlarını nasıl kolaylaştırabiliriz bu konu üzerinde çalışıyoruz. En güzeli ailelerimizin çocuklarının gözlerindeki o ışıltıyı görüp ne güzel bizim çocuklarımız da üniversiteli oldu demesi. Çocuklarımızın üniversiteli olması akranlarıyla birlikte aynı havası soluması bizim için çok büyük mutluluk” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’u engellilerden oluşmaktadır. Bu oran Türkiye için de geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın raporuna göre ülkemiz nüfusunun yüzde 12,3’ü engellidir. Yapılan çalışmalar Türkiye’de engellilerin üniversiteli olma olasılığının oldukça düşük olduğunu bizlere göstermektedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversiteye gidemeyen engelliler ve aileleri üniversiteli olmayı sadece hayallerinde yaşıyorlar. Biz bugün bu hayali sembolik de olsa gerçekleştirmek için bir aradayız. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak bu hayali gerçekleştirmede bu ihtiyacın giderilmesinde çaba harcamak ve ileride bunu sürekli hale getirmek bizim için onur vericidir” dedi.

Konuşmaların ardından bir günlüğüne üniversiteli olan engellilere “Katılım Belgesi” dağıtıldı. Tören sonunda engelliler havaya kep attı.

İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi

Editör: TE Bilişim