Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Benim partim benim genel başkanım, benim başbakanım ‘İzmir’e gideceksin’ dedi.

İzmir’e belediye başkanı olacaksın dedi. Ben de ‘başım gözüm’ üstüne dedim. ‘Ben bakanım ben niye gideyim?’ demedim Biz de görev verilince eyvallah, görev verilmeyince ‘olmaz’ demek yok. Bizim kültürümüzde bu yoktur” dedi. 

Yerel seçimler kapsamında ilçe temaslarını sürdüren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Aliağa’da esnaf ziyareti yaptı.

Yıldırım, partisinin ilçe teşkilatı önünde kurulan platforma Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz ve aday gösterilmeyen Tansu Kaya ile birlikte çıktı.

Kalabalık Tansu Kaya lehine sloganlar atıldı. Kaya, yaptığı konuşmada, “Bakanımız geldi bakanımıza yakışır şekilde onu karşılamamız gerekiyor. Bu yüzden güzel de bir kalabalık var.

Partimizin adına yakışır şekilde davranmamız gerekiyor. Ben dün bir TV programında bir konuşma yaptım. Aynısını yenilemek istiyorum.

Biz AK Partiliyiz. Biz dünün adamı değiliz. Biz bu partinin kurulduğu günden bu yana içindeyiz. İyi tatlı kötü günlerimiz geçit. Bundan sonrada hep birlikte olacağız.

Bir süreç oldu sürecin uzamasından dolayı sebep insanlar biraz gerildi. Fakat bu gerginlik çok daha uzun sürmemesi gerekiyor. Biraz önce dedim. Başka gidecek yerimiz yok.

Eğer bir yanlışlık var ise bir yanlışlık görünüyorsa vatandaş haklı tepkisini dile getirmiştir. Biz partimizin emrindeyiz.

Bundan sonra verilecek görevlerde sonuna kadar partimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Onun için sizden tek ricam bu cemiyet sayın bakanımıza yakışır şekilde karşılamamızı yapalım ve aynı şekilde dağılalım” dedi.


“İZMİR’E OMUZ VERMEMİZ GEREKİYOR”

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Ethem Yorulmaz da birlik ve bütünlük sayesinde 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Aliağa’yı iktidara taşıyacaklarını söyledi. Yorulmaz şöyle konuştu: 

“Bizim bizden başka kimsemiz yok. Allah izin verirse 30 Mart’a hep birlikte olacağız. Tansu Kaya da bizim. Bazı insanlar vardır gittikleri yeri gül bahçesine çevirirler.

Bazıları vardır gittikleri yeri güzelliklere büründürürler. Biz bu raddeye saygı ve sevgi ile geldik. İzmir’e omuz vermemiz gerekiyor.

Başbakanımız yolları yapan bu ülkeyi yollara ayırıp bir araya getirip bakanımız, Aliağa’da sıkıntı yaşanan noktaları tespit edip sevgide de bizi birleştirecek.”

Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, “Tansu benim can kardeşim. İbrahim Ethem o da benim kardeşim. Size yakışanı yapın. Biz bir kucaklaşmayı gerçekleştiriyoruz.

30 Mart seçimleri aday adaylarımızın hepsini birbirinden ama bir tanesi olacak dedik. O adaylarımız da Aliağa’da 30 Mart seçimlerine AK Partiyi tekrar iktidara getirmek için adayımız İbrahim Ethem Yorulmaz’dır.

Çalışacağız çabalayacağız. İnşallah AK Partiyi tekrar iktidara taşıyacağız. Aliağa’da sizlerle kazanacağız. Bizde hizmette devam vardır.

Bugün bir bayrak değişiminin dönemidir. Tansu kardeşimiz bu ilçemize büyük hizmetler yapmıştır. Şimdide bayrağı İbrahim Ethem’e verecektir. Bize düşen adayımızın arkasında durmaktır. Bizim anlayışımızda da AK Partinin bayrağı altında kararlılıkla geleceğe yürümek vardır” dedi.


“BİZ DE OLMAZ DEMEK YOK”

Başbakan Erdoğan’ın kendisini İzmir’den büyükşehir belediye başkan adayı olarak göstermesine ilişkin yaşanan diyaloğu aktaran Yıldırım şöyle konuştu: 

“Biz bir ekibiz. AK Part’inin kuruculuğunu yaptım. Ak Parti iktidarında bakanlık yaptım Türkiye Cumhuriyeti tarihine rekor hizmetlere imza attım.

Benim parti genel başkanım, benim başbakanım ‘İzmir’e gideceksin’ dedi. İzmir’e belediye başkanı’ olacaksın dedi. Ben de ‘başım gözüm üstüne’ dedim. ‘Ben bakanım ben niye gideyim?’ demedim.

Biz de görev verilince eyvallah, görev verilmeyince ‘olmaz’ demek yok. Bizim kültürümüzde bu yoktur. Bizim için partimize görev yapmak en büyük gurur vesiledir. Belediye başkan adayı olmaktan çok büyük de mutluluk gurur duyuyorum.”

Aliağa’da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Yıldırım, ilçenin Türkiye’nin üçüncü büyük ilçesi olduğunu hatırlattı. Aliağa’nın kendisi için de özel bir yeri olduğunu dile getiren Yıldırım, “Aliağa sıradan bir ilçe değildir. İçinde benim adım vardır. O yüzden Aliağa benim için çok özeldir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim