İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 İzmir’deki işsizlik sorununu çözecek iki yeni proje hakkında da bilgi veren Bakan Işık, Bize düşen, ele ele çalışmak” diye konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iki günlük İzmir programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Delican ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun da kendisine eşlik ettiği ziyarette konuşan Bakan Fikri Işık, İzmir’in tarihin her döneminde medeniyetin ve Türkiye’nin kalkınmasının en temel şehirlerinden bir olduğunu belirtti. 

Kalkınmayı kentlerden bağımsız düşünmenin mümkün olmadığını vurgulayan Işık, “İzmir, İstanbul ve Ankara kalkınsın ki, Türkiye kalkınsın. Benim Bakan olarak sorumluluğum, bu kalkınmaya şehirlerimizin de destek vermesi ve bu noktada çalışmak. İzmir bizim Bakanlığımız açısından da stratejik bir il. Çünkü zengin insan kaynağı var. Türkiye’nin ileri teknolojili ürün üretebilmesi için yetişmiş, nitelikli insan kaynağına ihtiyacı var. Bunun en kolay, rahat bulunacağı ilk üç ilden biri İzmir. İzmir’in ülke kalkınmasına yüksek teknolojili ürün üreterek vereceği katkının bilincindeyiz. İzmir’in potansiyelini harekete geçirmenin gayreti içindeyiz. İzmir’in bu noktadaki arzusu bizi mutlu etti. Sanayicilerimizle de görüşeceğiz. Geleceğe umutla bakmamız için çok fazla sebebimiz var. Sayın Başkanımızı İzmir halkı oylarıyla üçüncü defa seçti. Kendisini tebrik ediyorum. Halk bize hükümet olma görevi verdi. İzmir halkı da Sayın Başkan’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi verdi. Bize düşen, ele ele çalışmak” diye konuştu.

İzmir’e bilim merkezi
İzmir’e bilim merkezi kurmak istediklerini belirten Işık, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK’ın birlikte çalışarak projesini hazırlamasını istiyoruz. Belediyemiz binasını, biz de içindeki sergileri hazırlayalım. Bilimi sevdirelim ki, İzmir’in gençleri yarın dünya çapında bilim insanları olarak hem İzmir’e hem Türkiye’ye hizmet versinler” diye konuştu. 

Küçük sanayi sitelerini kent merkezinden taşımak istediklerini de vurgulayan Bakan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bakanlık olarak ‘Küçük Sanayi Sitelerinden Yeşil Sanayi Sitelerine’ diye bir proje başlattık. Bunun bir uygulamasını da İzmir’de yapmak istiyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile birlikte bir çalışma yayıp şehir merkezinde artık çalışma şartlarının çok çağdışı kaldığı, insanların yazın sıcaktan, kışın soğuktan verimlerinin düştüğü alanları taşıyalım. Çağdaş bir anlayışla modern işyerlerini kuralım. Bu arada kentin dönüşümünü sağlayalım istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda çalışmaya hazırız. Bu iki projeyle bakanlığımızın Büyükşehir Belediyesi ile çalışıp işbirliğini güçlendirmek istiyoruz.” 

İstihdam yaratacak iki yeni proje
Gazetecilerin İzmir’deki işsizlik sorunu ile ilgili sorusuna da yanıt veren Bakan Işık, “Türkiye’de bir tarafta işsizlik, bir tarafta işçisizlik sorunu var. Gençlerimiz iş bulamıyor, sanayiciler de işçi bulamıyor. Bu konuda önemli bir çalışmanın hazırlığı içindeyiz. Bilişim sektöründe yüz bine yakın insan açığımız var. İzmir buna çok uygun. Bu çalışmayı sonuçlandırdığımızda, bazı hızlandırılmış programlar uygulayıp bilişim sektörüne nitelikli eleman kazandıracağız ve İzmir de bundan istifade edecek. Üretimde yüksek teknolojili üretime geçmek zorundayız. İleri teknolojili ürünlere bizim hedefimiz 5. bölge desteği vermek. Bunu yaparsak İzmir 5. bölge teşviklerinden faydalanan bir il olacak. Bu da istihdama büyük katkı sağlar. Bu projeler hem İzmir için hem de İzmir ölçeğindeki iller için. Bu işsizlik oranları önümüzdeki süreçte azalacak” şeklinde konuştu. 

“Ses kayıtları montaj”
Adli Tıp Kurumu tarafından açıklanan ses kayıtları ile ilgili soruya da yanıt veren Fikri Işık, “Bizim söylediğimiz ses kayıtları ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nun açıklaması yok. Ben hala aynı noktadayım. Bu ses kayıtları montajdır. Bunun aksine şu ana kadar bir tek rapor dahi ortaya konmadı. Adli Tıp’ın açıkladığı tapeler farklı tapeler. Şu ana kadar bu ses kayıtlarının orijinal olduğuna yönelik bir tek rapor ortaya konmadı. Konması da mümkün değil çok açıkça montaj. Bu konu bizim açımızdan çok net” dedi. 

Bakan Işık’ı İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’e gelişin kentimizde bir sinerji yarattı. Bu ziyaretlerinin İzmir’e önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim