Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
 Kocaoğlu, AKP Parti Grup Sözcüsü Bilal Doğan’ın “Müteahhit firma CHP’nin üst düzey yöneticilerinden birisinin akrabasının arkadaşı mı?” sözlerine, “Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez” diye cevap verdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı üçüncü olağan meclis toplantısında görüşülen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyet raporu kabul edildi. AK Parti’nin ‘ret’ oyu verdiği faaliyet raporlarına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) destek verdi.

AK Parti grubunun faaliyet raporlarına ilişkin eleştirilerine yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ihalelere ilişkin yapılan eleştiriye, “Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez” diye karşılık verdi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Pasaport düzenlemesine ilişkin eleştirilere ise hak vererek şunları söyledi: “İşin kalitesinin kötü olduğu doğru. Adam gelmiş işin kaşını gözünü çıkartmış. Ama bu telafi edilecek. İşin henüz kabulü yapılıp teslim alınmadı. Yani belediyeye geçmedi.”


“10 SENEDİR DİDİK DİDİK BAKILIYOR”

Başkan Kocaoğlu, AK Parti Grup Sözcüsü Bilal Doğan’ın “Müteahhit firma CHP’nin üst düzey yöneticilerinden birisinin akrabasının arkadaşı mı?” sözlerine şöyle cevap verdi: “Söyledikleriniz ‘Kişi kendinden bilir işi’ noktasından hareket edilen bir konudur. Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez.

Hiçbir müteahhiti tanımam. Hiçbir ihaleye girmem. İhale mevzuatında Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerine 10 senedir didik didik bakılıyor. Neredeyse her ihalemiz mutlaka ve mutlaka Kamu İhale Kurumu’na gider, gecikmesi için. Kamu İhale Kurumu’ndan geçmeyen, mahkemede kazanmadığımız bir işin ihalesini zaten yapamıyoruz.

Zaten bizim derdimiz para pul değil. Bizim parayla pulla işimiz yok. Bize engel olmayın. Bakanlıkların, hükümetin gücünü İzmir’in önünü kesmek için kullanmayın. İstediğimiz tek şey imza. Başka bir şey istemiyoruz.”


“BENİM EKİBİM NAMUSLU”

Belediye kadrolarına ilişkin yapılan söylemleri de yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rahmetli başkanımız Piriştina’nın zamanında bu ekip vardı. Şimdi de bu ekip var. Yine bu ekip olacak. Bu ekip namuslu, şereflidir. Bu ekip dolandırıcı değildir. Bu ekip adam gibidir. Türkiye’de hiçbir kurumun üstünden geçmeyen silindir bizim belediyenin üstünden geçti. Ama burada, karşınızda alnımızın akıyla duruyoruz. Bu ekip böyle bir ekip.” 

“İZMİR’İ BAŞKA BİR YERE Mİ BAĞLAYACAKSINIZ?”

Başkan Kocaoğlu konuşmasında, AK Parti’nin İzmir’e yaptığı söylenen yatırım rakamlarına da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “TOKİ İzmir’de daire yapıp satmış. Başka nereye para harcamış? İller Bankası ne yapmış? Biz yatırımdan bahsediyoruz, siz cari harcamadan bahsediyorsunuz. Valinin, polisin maaşını vermeyecek misiniz? İzmirli çalışıyor, üretiyor, vergisini veriyor.

Yasaya göre de ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bundan payını alıyor. Yoksa siz bunu ‘İzmir’e özel’ değiştirecek misiniz? 'İstanbul, Ankara ve Konya’ya tamamını vereceğiz, İzmir’e yarısını vereceğiz mi' diyecekseniz? Yoksa İzmir’i başka bir yere mi bağlamak istiyorsunuz? İzmir’e bütçeden para da vermeyin o zaman. İzmir’e kanunen verilen paranın dışında kaç para verdiniz, onu söyleyin.”


PETERSON PROTOKOLÜ

Kültür ve sanata destek verdiklerini söyleyen Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Tarihi değerleri Kültür Bakanlığı korur ama biz de Büyükşehir Belediyesi korur. Kazılara, çalışmalara Kültür Bakanlığı ne veriyor söyleyin de görelim. Bornova’daki Peterson Köşkü’nü yapalım diye aldık. Dediler ki ‘Buranın projesi var’ İki sene Kültür Bakanlığı’nın koridorlarında proje aradık.

En sonunda dediler ki, ‘Projeyi bulamadık’. Biz projeleri yaptık; tam bitti, ihaleye çıkıyoruz, Kültür Bakanı değişti. Bizim protokolümüz iptal edildi. Dava açtık. Davanın birinci aşamasını kazandık. Projemiz hazır, paramız da, her şeyimiz de var. Bir aşama daha var aldığımız zaman ihaleye çıkıp yapacağız.”


“METROLARI VERDİK YAPMADILAR”

Başkan Aziz Kocaoğlu, metro konusundaki eleştirilere de şu yanıtı verdi: “Metro projelerini Bakanlığa niye vermediniz’ diye eleştiriyorlar. Bakanlığa Üçkuyular-Narlıdere projesini verdik. Halkapınar-Otogar ile Üçyol-Tınaztepe projelerini de verdik. Bakanlık ‘biz yapalım’ dedi, biz ihaleden çıkarttık.

Dört sene oldu. ‘Buyurun yapmak istiyorsanız yapın. Biz hiç elimizdeki işi yarım bırakmadık. Bunu, elimizdekini bitirelim, siz de bunları bitirin’ dedik. Başlamadılar. 2014 yılında seçim arefesinde 17 milyon TL para ayırdılar. Projesi teslim edilmiş yere ‘proje yok’ dediler. Konak Tüneli’ne projesiz, zemin etütsüz girdiniz ya! Yani yapmadılar. Ben niye istemeyeyim. Kente ne güzel metro yapılır. Bu sene Ankara’ya 3.5 milyar, İstanbul’a 4.5 milyar ayrıldı raylı sisteme, İzmir’e 17 milyon TL.”


“İZMİR’E NE YAPTINIZ?”

Başkan Aziz Kocaoğlu, Bilal Doğan’ın “zihniyet değişmelidir” sözlerine de şöyle cevap verdi: “Evet Türkiye’de zihniyet değişmeli ama İzmir’de değil. Zihniyet değişikliğine ihtiyacı olanlar kendisini gözden geçirmelidir. Ne yaptınız İzmir’e 12 senede? Alttan bak 4 proje, üstten bak 4 proje. Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı ve bölünmüş yol. Bitti! Yap-işlet-devret ile havalimanı, hepsi bu.

Gelecek de satıldı yap-işlet devret ile. Ne yaptınız da değişti de, İzmir size niye oy versin? Ağıza alınmayacak sıfatlar yükleyerek İzmir’i kazanamazsınız. İzmirli kuru gürültüye pabuç bırakmaz, abanın altından sopa göstermeye karşı dik durur. İzmir duruşu diye bir şey vardır.

Tehdit ederek başka yerlerde oy alırsınız ama İzmir’den oy alamazsınız.

İzmir’i kabullenmek zorundasınız. Yaşam biçimini kabullenmek zorundasınız. İzmirliye ve Türkiye’nin en aydınlık kentine şapka çıkartmak zorundasınız.” 

Editör: TE Bilişim