Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
İlk etapta dört ilçedeki 48 okulun spor malzemesi ihtiyacı karşılandı. Kalan beş ilçedeki dağıtımlar da önümüzdeki günlerde başlayacak.

Belediye Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "İhtiyaçlı Okullara Spor Malzemesi Yardımları" projesi kapsamında, bu yıl Büyükşehir sınırlarına yeni bağlanan ilçelerdeki okullara ağırlık veriliyor. İlk etapta Kiraz, Kınık, Beydağ ve Dikili ilçelerindeki 48 okulda malzeme dağıtıldı. Temsili dağıtım töreni, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’ın katılımıyla İzmir Ticaret Borsası İlköğretim Okulu’nda düzenlendi. Proje kapsamında branş topları, voleybol filesi, satranç panosu, ağırlıksız piramit satranç, sağlık topu, şort, tişört, eşofman, şapka, badminton takımı, masa tenisi masası, raketi ve topu, jimnastik minderi, trafik hunisi, işaret çanağı, slalom takımı, antrenman yeleği, top taşıma filesi, basketbol filesi, futbol, basketbol ve voleybol forma şort takımı ve benzeri malzemeler okullara teslim edildi. Önümüzdeki günlerden itibaren Karaburun, Çeşme, Tire, Ödemiş ve Bergama ilçelerindeki okullara yönelik malzeme dağıtımlarına da başlanacağı belirtildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, her yıl yeni bir spor branşının tanıtılmasına katkı sağladığı proje çerçevesinde, önceki yıllarda badminton sporunun yaygınlaştırılması için yatırımlar yapmıştı. Önümüzdeki yıldan itibarense okulların bocce branşıyla tanıştırılması hedefleniyor.
Editör: TE Bilişim