Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
 Erpolat'a, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen de eşlik etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Erpolat, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı bir firma ile anlaşma yaptık. Bölgede oluşan kirliliğin temizlik giderleri tarafımızdan karşılanacak" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslı Burcu Remondis Atık Yönetimi Geri Dönüşüm ve Temizlik Hizmetleri Ticaret A.Ş. ile anlaşıldı. Firma, sahildeki petrol çamurunu yayılmaması için bloke ekip, temizlik çalışmalarına başladı. Çandarlı Belediyesi'ne ait kepçelerle sahildeki atık içeren kumlar, firmaya ait kamyonlara yüklenip, Aliağa'daki Petkim tehlikeli atık geçici depolama alanına gönderilmeye başlandı. Belediye ve firma çalışanlarından oluşan toplam 15 kişilik ekip, sahildeki kirliliği temizlemeye başladı.



Ekip, kirlenen bölgeyi bloke edilip temizlenmeye çalışırken, sahildeki atık içeren kumlar da kamyonlara yüklenerek bertaraf edilmek üzere Petkim'e gönderiliyor.
Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, sahili en kısa sürede temizleyip, kötü durumdan kurtarmak istediklerini belirterek, "Gerekirse bu sahilde kum yenileme çalışması yapacağız. Ardından da sezona hazırlık yapıp ana sahilimiz ve plajlarımızı da temizledikten sonra hizmet vereceğiz. Temizlik işlemleri bittikten sonra tekrar numune alıp, analizin ardından sonuçları açıklayacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim