TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Çandarlı Mahallesi’nde özellikle dünyaca ünlü Kale Önü Plajında yer alan işletmeler ile sahil şeridinde yer alan tüm otel, motel, kafeterya, büfe ve restoran işletmelerini denetledi.

Yerli ve yabancı turistler ile vatandaşların tatil döneminde alışverişlerini huzurlu bir şekilde yapmaları, yemek ve barınma ihtiyaçlarını sağlıklı ve hijyenik bir şekilde karşılaması için denetimlerini sıklaştıran ekipler, denetimlerde gıda ürünü ve içecek satan işyerleri ile pansiyon ve otellerin müşterilerine sundukları ürünlerin sağlıklı olup olmadığını, işyerlerinin genel temizliğinin normlara uygun olup olmadığını ve satışı yapılan ürünlerin kalitesi ile son kullanma tarihleri kontrol edildi. Yapılan denetimlerde ufak tefek eksiği bulunan işletme sahiplerine uyarı yapılırken, genel olarak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

'VATANDAŞ, ESNAF VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ ÖNEM VERİYORUZ'
Yaz aylarında bölge nüfusunun turizm ve tatil sezonu nedeniyle 4 kat arttığı için denetimleri sıklaştırdıklarını ifade eden Çandarlı Zabıta Amiri Ali Turgut şunları söyledi: “Rutin olarak yaptığımız denetimlerimizi bayram ve yaz tatili nedeniyle daha da sıklaştırdık.

Amacımız sorumluluk alanımız olan Çandarlı’ya gelen yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlarımızın tatillerini huzurlu bir şekilde geçireceği ortamı sağlamaktır.

Bu nedenle Çandarlı’da bulunan tüm otel, pansiyon, mağazalarla yemekli eğlence tesislerinin fiyat, kalite ve temizlik yönünden sürekli istenilen seviyede olmasını sağlamak için gerekli kontrollerimizi yapıyoruz.

Denetimlerimizde işletmelerin müşteriye sunduğu her ürünün güncel fiyatının mutlaka fiyat listesinde yer alıp almadığına, mutfaklarda temiz ve sağlık kurallarının uygulanıp uygulanmadığına, satılan malların üzerinde fiyat, üretim ve son kullanma tarihini gösteren etiketin bulunup bulunmadığına dair kontrollerimizi yapıyoruz.

Kıyı ve sahil şeridinde de, kumsal üzerinde halkın kullanımını kısıtlayıcı işgal ve uygulamaların olup olmadığını denetliyoruz. Eğer bu konularda bir yasa dışılık ve kural ihlali varsa hemen gerekli yasal işlem yaparak mağduriyetleri ortadan kaldırıyoruz.

Vatandaşlarımızdan da onların sağlığını ve huzurunu korumaya yönelik yaptığımız çalışmalarımıza desteklerini bekliyoruz. Olası olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde bunu hemen bize bildirmelerini istiyoruz. İnanıyorum ki vatandaş, esnaf ve belediye işbirliği ile bölgemizdeki her türlü sorunu aşarak ilçemizi tüm Türkiye’ye örnek bir kent haline getirebiliriz’’
Editör: TE Bilişim