Epik Tiyatro’nun kuramcısı Bertolt Brecht’in “dramatik yapıda yazılmış tek oyunum” dediği Carrar Ana’nın Tüfekleri, izleyiciyi duruma sessiz kalmak, tarafsız olmak ve görmezden gelmek gibi bir yanılsamanın sonuçlarıyla karşı karşıya getirmeyi amaçlıyor.

Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü

İmece Oyuncuları tarafından sahnelenen oyun, İspanya iç savaşı döneminde küçük bir balıkçı köyünde geçer. 1936 yılında demokratik yollarla iktidara gelen "İspanya Sosyalist Partisi" ve "İspanya Komünist Partisi" nin oluşturduğu halk cephesi iktidardayken, General Franco tarafından cumhuriyete karşı bir ayaklanma başlatılır.

Oyunda; Franco’nun, büyük toprak sahipleriyle birlikte yaptığı zulüm ile halk cephesinin mücadelesi , Carrar Ana’nın taraf ya da bitaraf olma konumuyla verilir.

NHKM Konak Halk Sahnesi, İmece Oyuncularıyla; tarafsız olmanın, zulme karşı olmak olmadığını, aksine zulmedene hizmet ettiğini Carrar Ana ‘ nın cepheden gelen kardeşi Pedro ile diyaloglarında usta kalemiyle ele alan Brecht’in Carrar Ana'nın Tüfekleri oyunuyla izleyiciye kapılarını 9 Mart 2019 Cumartesi günü Saat :20:00’de açıyor.

Yazar: Bertolt Brecht
Çeviri: Yılmaz Onay
Yönetmen: Kazım Başer
Oyuncular: Ali Karabıyık, Demet Çalışkan, Emine Akyol, Erdoğan Cankurt, Esengül Uzun, Günseli Kaya, Mehmetcan Akgün, Mehmet Sedat Özkoç, Muharrem Budak, Sevgi Yürekli.

Editör: TE Bilişim