Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
Günlük yaşamda insanların neler yaptıkları, nasıl yaşadıkları ve neler ürettiklerini içeren belgesel çekimleri kapsamında Ödemiş'te kadınlar kooperatifinde el işlemeleri, Bademli beldesinde keçecilik sanatı ve Ödemiş'te doğal arı yetiştiriciliği, Tire'de urgancılık, el sanatlarında işlemeli takunyaların yapılışları ile ilgili çekim yapıldı.

Ödemiş'te yaptıkları çekimde bir balın nasıl üretildiği konusunda İzmir Arıcılar Birliği Bölge Başkanı Mahmut Kaçan'dan bilgi alan Çek ekibi, Ortaköy'de bulunan kovanlardan arıların bal yapımı ve satışa sunulmasına kadar süreçte neler yaşandığını görüntüledi.

Jan J. Fılıp yaptığı açıklamada, belgesel üzerine dünyanın çeşitli ülkelerinde o bölgenin özgün ürünleri, üretim, el emeği ile yapılan üretimler ve benzeri çalışmaları belgesel haline getirdiklerini belirterek "Devam eden belgesel çekimlerimizin Türkiye'nin İzmir ayağında Küçük Menderes havzası başta olmak üzere Ege bölgesinde 12 başlıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çekimlerin yayın tarihleri hakkında da bilgi vereceğiz" dedi.
Editör: TE Bilişim