Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Sedat Gülşen, 26 Nisan Cuma günü TBMM önünde ve 27 Nisan’da ise Mersin'de toplanacaklarını belirtti. Gülşen, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: "Dünyanın egemenleri, insanlar doğruları öğrenmesin diye canını dişine taktı. Radyasyonun etkisine maruz kalan yine siviller oldu. Yıl 2011’di, ülkemizde yöneticiler nükleer santral kurma isteğini yenilediler. Bakanlardan bekarlığın daha ölümcül olduğunu dinledik. Tüpgaz patlamasıyla nükleer santral patlaması arasında kurulan derin bağlantı darbeci generallerin bile aklına gelmemişti. İşte böyle bir ülkede kurulan santralin patlaması bizleri şaşırtmamalı."
Gelecek nesiller adına endişelerinin olduğunu söyleyen Gülşen, “Halkın onayı alınmadan yapılan hiçbir anlaşma meşru değildir. Hele gelecek nesiller adına suç işleniyorsa. İnsanlığın kendi ihtiyacı kadar olan enerjiyi doğayla uyumlu, özgür ve eşit paylaşacağı bir enerji politikasının mümkün olduğunu Çernobil'in yıldönümünde kamuoyuna bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz” diye konuştu.
Açıklamaya; Kimya Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Şenay Çağıran ve Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Berna Özer de katıldı.

Editör: TE Bilişim