Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
 2018 yılında hizmete açılması planlanan 80 milyon dolarlık iki yeni termal tesisin müjdesini veren Dalgıç, Çeşme’ye 'pahalı' diyenlere de “Çeşme’de her damak zevkine göre lezzet, her keseye göre de alan ve yer var” diye cevap verdi.

Çeşme’de yeni görev süreleri ile birlikte Çeşme’nin atağa kalkarak gerek yatak kapasitesi gerek yeni düzenlemeler ile büyüdüğünü belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Biz görev süremiz içinde Çeşme’ye yeni 9 bin yatak öngördük. Şu ana kadar 6 aylık veri içerisinde bin 100 yatağın inşaat ruhsatını verdik. Yılbaşına kadar 2 bin yatak görüyoruz.

Birkaç sene içerisinde yatak sayısı iki katına çıkacak. Çeşme’de yatak sayısını artırmak lazım bunun için çalışıyoruz. Çeşme’deki turizmde 12 ay diye bir hedef yok. 12 ay turizm şehri değiliz bunu kabulleniyoruz. Biz turizmi Çeşme’de 6 ay dolu dolu yaşayalım. 2013 verilerin 2014 verilerine baktığımızda yatak sayısı artmadığı halde yüzde 20 artış var. Bu sezonun uzadığı anlamına gelir. Şimdi de sezon sonuna kadar bu artış verilerini yakalayacağız.

Çeşme’de 23 bin yatak varken, bunu genel toplamda 60 bine çıkarmamız lazım. Önümüzdeki sene kentin içinde uyanış olacak ve buda yatak sayısını artıracak. Büyük zincir otellerden Hilton ruhsat aldı. Ramada Otel’in bir ruhsat başvurusu var. Bu rakam önümüzdeki günlerde daha da çoğalacak“ diye konuştu. Çeşme’de toplam maliyeti 80 milyon doları bulan iki termal tesis ile Türkiye şartlarının üstüne çıkacaklarını belirten Dalgıç, bu termal tesislerin 2018 yılında hizmete gireceğini ifade etti.

SEZON 15 EKİMİ GEÇECEK
İzmir’in turizm cenneti Çeşme’de sezonun kısa olmadığını ve sezonun 15 Ekimi geçeceğine inanan Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “Çeşme'de sezonun kısa olduğuna inanmıyorum. Bu kişisel görüş değil, veriler ortada. Otel kayıtlarına baktığımızda konaklamada artış var. Otellerimizde konaklayan kişi sayıları her yıl artarak gidiyor. Ramazan ve seçim döneminde küçük bir sallantı vardı. Ama sonrasında hızlı bir şekilde topladı yüzde yüz doluluk kapasitesi ile devam ediyor. Öncelikle Çeşme, 'her şey dahil sistem' olmadığı için ayrı bir destinasyona sahip. Bu bizim için büyük bir avantaj” dedi.

“EĞLENCEYİ BELİRLİ ALANLARA TAŞIYACAĞIZ”
Çeşme’de son yıllarda özellikle Aya Yorgi koyunda bulunan beach clublar ile konutlar arasında yaşanan ses sorunu oldukça büyüdü. 
Çeşme’de eğlence mekanlarının ve konutların aynı yerde olmasıyla ilgili konuşan Dalgıç, şunları söyledi: “Kişileri suçlamıyorum ama en çok belediyenin suçu. Bir planlamada eğlence ruhsatı verdiği yerde konut ruhsatı veriyorsunuz. İşte biz de buna çözüm üretmeye çalışıyoruz. Çeşme'de eğlencesiz olmaz. Bir planlama yapıyoruz. Çeşme, Balıklıova’dan başlayan, Urla sınırına kadar giden yarım adadır. Güneyde ve kuzeyde belli alanlar oluşturup oralara toplanmalı. Eğlence mekanları aynı yerlere toplanmalı."
Editör: TE Bilişim