Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Avukat Uçar, Şakran Cezaevi’nde 4 - 5 Ocak tarihleri arasında söz konusu çocuklarla yapılan görüşmelerin detaylarını düzenledikleri basın toplantısı ile paylaştı.
Avukat Uçar, Sincan Cezaevi’nde çocuklardan H.E.’nin hasta olduğu gerekçesiyle ayakta sayım vermemesi iddiasıyla gardiyanların odaya girdiğini ve çocuklara saldırdığını öne sürdü. Uçar yaşanan işkence iddialarını şu sözlerle aktardı: “Bir çocuk kaval kemiğine aldığı şiddetli darbe nedeniyle sağ ayağının üstüne basamamakta ve topallayarak yürümektedir. Bir çocuğunu kafasının üç ayrı yerinde elle tespit edilir şekilde ödem oluşmuştur. Bir çocuğun çenesinin altına 3-4 dikiş atılmıştır. Sol kaşının üstünde fındık büyüklüğünde bir deri parçası tamamen kopacak şekilde bir sıyrık mevcuttur”.
Yaşananların Türk Ceza Kanunu’nun 94. maddesinde tanımı bulan ‘işkence’ olduğunu dile getiren Uçar, “Cezaevi duvarları ardında, duvarların saklayacağını umarak suç işleyen, suça karışan veya suç işlenmesine göz yuman her kim varsa açığa çıkartılması ve yargılanması konusundaki kararlılığımızı belirterek konunu takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim