Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
AK Parti İzmir İl binasında AK Parti İlçe Gençlik Kolları arasında münazara düzenlendi. ‘Cezaevlerindeki anneler 0-6 yaş arasındaki çocuklarına bakabilmeli mi?’ konulu münazara Balçova İlçe Gençlik Kolları ile Bornova İlçe Gençlik Kolları arasında yapıldı. Hükümet kanadını savunan AK Parti Bornova İlçe Gençlik Kolları, çocuğun 6 yaşına kadar annenin yanında kalabilmesinin önemini, çocuğun gelişiminde annenin vazgeçilmez yerini ve cezaevlerindeki iyileştirmeleri savundu. Karşıt görüş bildiren Balçova İlçe Gençlik Kolları ise cezaevinde büyüyen çocukta oluşacak sorunlara değindi. Hükümet kanadını savunan Bornova İlçe Gençlik kolları yüzde 68 oy olarak münazarayı kazandı.
Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Balçova Ana Kademe Başkanı Oktay Duru, Bornova Ana Kademe Başkanı Hüseyin Özkan ile ilçe gençlik kolları üyeleri katıldı. 
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, cezaevlerinde çok ciddi sosyal destek programları olduğunu vurguladı. Özellikle anne ve çocuklara sivil toplum örgütlerinin önemli katkılarının bulunduğunu aktaran Denizli, şöyle konuştu: “Anneler ve çocuklar cezaevlerindeki sorunlarını dışarı aktarmamaları konusunda ciddi destek alıyorlar. Bu desteklerin, sonraki yıllarda yeni bir hayata başlayabilmeleri açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Umuyorum hiçbir şekilde cezaevlerinde ne anneler, ne babalar ne de çocuklar kalır. Devletin başta gelen görevi, vatandaşlarının cezaevlerine düşmemesi için gerekli tedbirleri almaktır. Ancak, cezaevlerinde de sosyal destek programlarını uygulaması çok önemlidir. Biz dışarıdaki önleyici tedbirleri de, içerideki eğitim ve destek hizmetlerini de en doğru biçimde uyguluyoruz.” 
Bu tartışmanın öncesinin de olduğuna dikkat çeken Denizli, gençlere ‘doğuran mı annedir, yoksa bakan mı annedir?’ diye sordu. Bu sorunun çok tartışılabileceğini, tek bir doğru cevapta buluşmanın zor olduğunu anlatan Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nice anneler tanıyorum, doğurmadıkları çocuklara, bizzat doğuran anneler kadar merhametle, şefkatle bakabilmektedirler. Onları, sevgiyle sarmalayıp, yalnızlık hissettirmeden büyütebilmektedirler.” 
Daha sonra sözü babalara getiren Denizli, babalar için de bir çift sözü olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü; annelik, sevgi, şefkat, merhamet söz konusu olduğunda onlara da sorumluluk, kısacası bir parça annelik düşüyor. Burada oturan erkek arkadaşlarımızın da bu anlamda başarılı birer baba olabileceklerini düşünüyorum. Ola ki anne bir sebepten dolayı çocuğundan ayrı kalmıştır. Bu uzun süreli de olabilir, birkaç saatlik kısa bir zaman dilimi de olabilir. Çocuğa annenin boşluğunu hissettirmemek babanın elindedir. Anneleri izleyerek, kendi annelerinizi hatırlayarak bunu yapabileceğinizi düşünüyorum. Anne olabilmek için illa çocuğu doğurmak gerekmiyor. Eğer yolda ağlayan bir çocuk gördüyseniz ve içiniz sızladıysa; erkek de olsanız kadın da olsanız, orada artık siz bir annesinizdir. Bir anne gibi yaklaşmak zorundasınızdır.” 

CEZAEVLERİNİ MODERNLEŞTİRİYORUZ
Hangi ortam sağlanırsa sağlansın, cezaevlerini yaşanabilir mekanlar olarak adlandırmadıklarının altını çizen Denizli, şöyle konuştu: “Bizim hedefimiz suç oranlarını olabildiğince düşürüp insanları cezaevlerinden uzak tutmaktır. Yoksa cezaevleri olsun da anneler orada çocukları ile mi, çocuksuz mu yaşasınlar tartışması yapmak değildir. Ancak yaşadığımız hayatın bir gerçeği olarak biliyoruz ki; suç ve suçlular var. Bunların cezaevinde tutulmaları ve iyi bir şekilde rehabilite edilmeleri gerekiyor. O sebeple; cezaevlerinin en modern şekilde olması ve sosyal destek programlarının güçlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” 
Cezaevlerinde kreşler bulunduğunu, ancak şu ana kadar bütün çocuklara çeşitli sebeplerle eğitim verilemediğini vurgulayan Denizli, sözlerine şöyle devam etti: “Henüz kreşlerin tamamını karşılayamadık. Her geçen gün kreş sayısını artırıyoruz. Sosyal destek programlarını geliştiriyoruz. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının cezaevlerindeki anne ve çocuklara çok ciddi katkıları var. Bu programlar sayesinde anneler ve çocuklar cezaevinden çıktıktan sonraki hayatlarına sağlıklı ve donanımlı başlayabiliyorlar.”
Adalet ve demokratikleşme ile ilgili çok önemli mesafe aldıklarının bilgisini veren Denizli, sözlerini şöyle tamamladı: “Ancak, daha atmamız gereken çok adım var. Önümüzdeki hafta 4. Yargı Paketi ile birlikte bir büyük adım daha atacağız. Kadınlar, çocuklar ve gençler konusunda çok ciddi düzenlemeler yaptık. Buradaki katkılar da son derece önemli. Konuşarak, tartışarak doğruya ulaşacağız ve daha çok çalışarak başarımızı yükselteceğiz.” 

Editör: TE Bilişim