Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2. Bölgeden ön seçime girmesi,  gerçekleştirilecek ön seçimde partililerin heyecanını daha da artırdı. Bugün hakim denetiminde yapılacak ön seçimde, detaylar da belli oldu.  yapılacak ön seçimde, 1. bölgede 74, 2. bölgeden 81 aday adayı yarışacak. Sabah saatlerinden itibaren sandık başına gidecek 129 bin 107 parti üyesi, 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oylarını kullanacak. Oylama, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. Parti üyeleri, ön seçimde seçmen kartı ya da kimlik numarasının yazılı olduğu bir belgeyle oy verebilecek. Üyeler, kendilerine verilen pusulada milletvekili aday adaylarından en az 5, en çok 10 kişinin adını işaretleyecek.

KILIÇDAROĞLU 2. BÖLGEDEN SEÇİME GİRECEK
CHP İzmir İl Örgütü, 30 ilçeden gelecek bilgilerin hızlı bir şekilde toplanarak aktarılması amacıyla parti il merkezinde seçim izleme merkezi kurdu. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ön seçime 2. Bölgeden girecek. Kılıçdaroğlu’nun sıra numarası 57 olacak. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın saat 17:00’de oylama işlemi tamamlanmasının ardından sonuçları aynı gün açıklayacağı öğrenildi.
"SÖZ ÖRGÜT EMEKÇİLERİNİN"
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de ön seçime iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bayram havasında gireceğimiz ön seçimler bizim için tam anlamıyla bir demokrasi şölenidir. Yıllardır örgütün beklediği, istediği ön seçim nihayet sayın genel başkanımızın isteğiyle hayat buldu. Şimdi söz örgüt emekçilerinin. Bu şölen için çok iyi hazırlandık. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra tekrar tekrar üzerinden geçerek kontrol ettik. Genel merkezimizle, ilçe başkanlıklarımızla birlikte koordineli bir çalışmaya imzaya attık. Artık söz üyelerimizin, sandık başına gidecek ve kendi adaylarını kendileri belirleyecek."
"LİSTE KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Serter, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçimde Anahtar listesi olur mu?" şeklindeki iddialara ilişkin, "söz konusu dahi değildir” diye yanıt verdi. Serter, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sayın genel başkanımızın ön seçimde anahtar listesi diye bir liste kesinlikle söz konusu değildir. Sayın genel başkanımız, herhangi bir anahtar listeyi, bu demokrasi şöleninin ruhuna uygun görmemektedir. Bunun aksi yöndeki tüm duyum veya söylemler dedikodudan başka bir şey olamaz. Biz, 7 Haziran’da İzmir’den sadece Başbakan değil, yapacağımız ön seçimden gelecek Bakanları da çıkaracağız."
Editör: TE Bilişim