Çiçek Mahallesi’nin Geleceği Parlak!

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Çiçek Mahallesi’ne muhtar adayı olan Gülşah Ayna, kadınlara yönelik oluşturduğu vaatleri ile dikkat çekiyor. Muhtar seçildiğinde her ay düzenli olarak Çiçek Mahallesi kadınlarına psikolojik destek ve pedagoji desteği vermeyi planlayan aday Ayna, bu çalışmasıyla mahalle sakinlerine sağlıklı bir gelecek sunmayı hedefliyor.

1981 Bayraklı, Çiçek Mahallesi doğumlu olan Muhtar Adayı Gülşah Ayna, seçim kampanyasını kadınlara yani mahallenin geleceğine yönelik oluşturduğunu ifade etti. Kadınları önemseyen bir mahalle yönetiminin, o mahalledeki kadın ve çocuklar için büyük önem taşıdığını dile getiren Ayna, “Doğup büyüdüğüm Çiçek Mahallesi’nde ailelerin ekonomik düzeyi diğer mahallelere göre düşük. Bu yüzden kadına yönelik şiddet, eğitim eksikliği ve işsizlik oranları yüksek. Bizler azalarımızla birlikte oluşturduğumuz kampanyada kadınları ve çocukları hedef aldık. Çünkü biliyoruz ki, kadınlar eğitimli olursa çalışma hayatına katılır ve çocuklarını daha iyi yetiştirir. Kadının ekonomik gücünü eline alması aile içi şiddetin bir nebze de olsa engellenmesine vesile olur.” diye konuştu.

“Kadınlar Çalışma Hayatına Atılmalı”

Bu doğrultuda muhtar seçildiğinde her ay kadınlara yönelik grup terapisi, pedagojik eğitim, meslek edindirme ve ticarete atılma etkinlikleri yapacaklarını söyleyen Muhtar Adayı Gülşah Ayna, “Düzenleyeceğimiz psikolojik terapi etkinlikleri kadınlara umut ve ışık olacağını düşünüyoruz. Pedagojik eğitim ise çocukların ruh sağlığını korumaya ve onların iyi yetişmesini sağlamaya yönelik çalışmalar olacak.” şeklinde konuştu.

“Kadın Yaparsa En iyisini Yapar”

Gülşah Ayna, Çiçek Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü ve bu mahallenin eksiklerini en iyi o bildiğini söyleyerek, “Çocukluğumdan bu yana Çiçek Mahallesi’ndeyim. Buranın sosyal yapısını ve ihtiyaçlarını iyi biliyorum. Azalarımızla birlikte buradaki her kapıyı çalıyor ve gelecekteki çalışmalarımız için bilgi topluyoruz. Hedefimiz huzurlu, güvenli ve sosyal statüsü yüksek bir mahalle yaratmak. Bu konuda da görevin ilk olarak yerel yönetimlere yani bizlere düştüğünün farkındayız. Bir kadın olmanın sorumluluğuyla en iyisini yapmaya çalışacağız. Kampanyamızda da dediğimiz gibi; kadın yaparsa en iyisini yapar….” dedi.

Gülşah Ayna Kimdir?

Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması

1981 Bayraklı Çiçek Mahallesi doğumlu olan Gülşah Ayna, halen Çiçek Mahallesi’nde ikamet etmektedir. Bayraklı Lisesi mezunu olan Ayna, aynı zamanda Çınarlı endüstri Meslek Lisesi İnşaat Teknisyenliği okumuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Harita ve Kadastro Bölümü mezunudur. Özel sektörde 8 yıl boyunca satış danışmanlığı yaptıktan sonra Bayraklı Belediyesi’ndeki görevine başlamıştır. Halen Bayraklı Belediyesi’nde çalışmaktadır. Özel bir şirkette Elektrik Teknikeri olarak çalışan Aykut Ayna ile evlidir.
 

Editör: TE Bilişim