Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
İzmir ve çevresinin Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisi altına girmesi ile sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Nefes almanın bile zorlaştığı şehirde öğle saatinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlar ise serinlemek için kendilerini gölgelik alanlara attı. Bazı vatandaşlar şemsiyeyle korunmaya çalıştı. Sıcaktan bunalan kuşlar da serinlemek için havuzların başından ayrılmadı. 
Yazın en sıcak günlerinden birini yaşayan kentte sıcaklıklar gölgede 40 dereceye kadar çıktı. Ramazan ayında sıcaktan bunalan ve oruç tutan vatandaşların adresi ise Konak Meydanı oldu. Meydanda gölgeliklerden istifade eden vatandaşların bir kısmı banklarda sohbet havası içerisinde serinliğin tadını çıkarırken, bazıları da uyumayı tercih etti. Aileler parklarda bulunan ağaçlık alanlarda, havuz kenarlarında ve gölgelerde güneşin kavurucu etkisinden korunmaya çalışırken, çocukları sıcağa aldırış etmeden oyunlarına devam etti. Çocuklar serinlemek için havuza girmeyi de ihmal etmedi.
Kıyafetlerini çıkartıp çimlerin üzerine uzanan bir genç, “Ağacın kenarına geçtim uzanıyorum, serinlemeye çalışıyorum. Üzerimi çıkarttım sıcaktan. Arada bir denize giriyorum, dalıp çıkıyorum. Herkes evine gidip klimasını açsın” dedi.

HEM ŞEMSİYE HEM ŞAPKA HEM DE POŞU İLE KORUNDU
Balık tutarken sıcaktan aynı anda şemsiye, poşu ve şapka ile korunmaya çalışan vatandaş ise, “Olta için şemsiyenin altından çıkmak zorunda kalıyorum. O yüzden de şapka takıyorum. Normalde sıcağı severim ama bu sıcağa ben bile alışamadım. Herhalde 40-50 derece var” diye konuştu.
İstanbul’dan İzmir’e kız arkadaşıyla gezmek için ilk kez gelen genç de, İzmir’in bu kadar sıcak olacağını tahmin etmediğini belirterek, “Özellikle Ramazan ayında oruç tutan insanları baya bir zorlayacağını düşünüyorum. Biz de ağacın altında vakit geçiyoruz. Çünkü yürümek mümkün değil” dedi.
 
Editör: TE Bilişim