Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
“Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi, 1933 - 1939 dönemi Türkiye’de, moderleşmenin, sanayileşmenin ve yaşamın her alanında çağdaşlaşmanın somut halini yansıtan İEF serüvenini anlatacak. Danışmanlığını araştırmacı ve koleksiyoncu Aybala Yentürk’ün üstlendiği sergi, 31 Ağustos - 9 Eylül tarihlerinde, Kültürpark’ta fuar ziyaretçileriyle buluşacak.

İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, “Bir 'İzmir Geleneği' olmayı ve kentimizin tüm kesimlerini kucaklamayı sürdüren etkinliğimizi, 81. kez gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın sayılı genel ticaret fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı, her yıl 60‘tan fazla ülkeyi, 1000’den fazla katılımcıyı ve 1,5 milyon ziyaretçiyi konuk ediyor. Böylesine bir organizasyonu gerçekleştirmek bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor.

Bu yıl çok özel bir İEF için yoğun çaba harcıyoruz. Büyük Atatürk’ün 'Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın' sözünden hareketle kurulan İzmir Fuarı’nı geçmişten geleceğe taşımak istiyoruz. Amacımız, İzmir Fuarının 81. yaşını adına yaraşır bir coşkuyla kutlamak. Önceliğimiz İEF’yi kültür ve sanat boyutuyla da kaliteli çizgiye oturmuş bir organizasyona dönüştürmek. Kültürpark’ın hemen her noktasına yayılmış sergi, gösteri, konser ve söyleşiler fuarımıza ayrı renkler katacak.

Bu etkinliklerden biri olacak 'Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı' sergisi sadece İzmirlilerin değil, ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tarih ve koleksiyon meraklılarının da yoğun ilgisini çekecek. 81. İzmir Enternasyonal Fuarı sergisiyle Türkiye’nin ilk Fuarcılık Müzesi ve Belleği için de ilk adım atılmış olacak” dedi.

İzmir Haberleri





Editör: TE Bilişim