Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
 ESHOT ve İZULAŞ şoförleri ve aileleri, son günlerde yapılan saldırıları kınamak için yürüyüş düzenledi. Konak Pier ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ellerinde "Sizin canınız bize, bizim ki kime emanet?", “Babama dokunma”, “Biz sopa değil can taşıyoruz” yazılı dövizlerle yürüyen şoförler ve ailelerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destek verdi.

Yürüyüşe İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Prof. Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı. 
İzmirliler vandalizme ‘dur’ diyecektir
Yürüyüşün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan şoförlere ve ailelerine seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, son günlerde ESHOT ve İZULAŞ şoförlerine yönelik yapılan saldırılara değinerek “ahlaksız bir oyun” içerisinde olduklarını belirtti. Cumartesi gününden başlayarak hafta boyunca 6 kez şoförlerin darp edildiğini altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Komple teorilerine yaşam boyu inanmadım. Ama bunda nasıl art niyet aramazsınız? Bunları organize edenlere nasıl ahlaksız demezsiniz? Her meslek onurludur. Her meslek zordur.

Belediye hizmetleri içerisinde en zor olanı otobüs şoförlüğüdür. Arabanızda 50 ile 150 arasına can, çoluk, çocuk, yaşlı, genç taşıyorsunuz. 4 milyonu aşkın insanımızı sağ salim gideceği yere, sevdiklerine kavuşturuyorsunuz. Saldırıya, ahlaksızca saldırıya peş peşe muhatap oluyorsunuz. Biz her şeye rağmen sükunetimizi, serinkanlılığımızı korumak durumundayız ve koruyacağız. Haklı iken, hiç suçunuz günahınız yokken, haksız duruma düşmeyeceğiz. Hizmet ettiğimiz hemşehrilerimizden bir dileğimiz var. Hemşehrilerimiz vandalizme, örgütlü ahlaksızlığa ‘dur’ demek zorundadır. Hiçbir çapulcu halkın karşısında duramaz. En büyük güç halktır, sevgili hemşehrilerimizdir” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:
“Provokasyon amacıyla otobüslere binip halkı kışkırtmaya çalışanlara ve bunu sistemli yapanlara sesleniyorum. Bu adi oyunları, bu onursuz, şerefsiz oyunları İzmirliler kabul etmiyor. Etmeyecektir de… Her fırsatta İzmirli gereken cevabı verdi. Şimdi de İzmirli hemşehrilerimiz provokasyonlara en şiddetli ve en onurlu cevabı verecektir.”

Vali ve Emniyet Müdürü’nü göreve çağırdı
Son günlerde yaşayan darp olayları ile ilgili İzmir Valisi, Emniyet Müdürü, devlet temsilcileri ile kamu görevlilerine şoförlere sahip çıkma ve görevlerini yapma çağrısı da Başkan Kocaoğlu, “Kamu görevi yapan arkadaşlarımıza sahip çıkılmasını istiyorum. Acilen suçluları suçluları adalet önüne çıkartmaları gerekmektedir. Bu görevlerini yapıp yapmadıklarını izleyerek, yaptılarsa açık yüreklilikle teşekkürlerimizi, yapmadılarsa eleştirilerimizi en şiddetli şekilde bildireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Uyanık olmak zorundayız.

Nifak tohumlarını nerden gelirse gelsin önlemek durumundayız. Biz oyunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte bozacağız. Hep beraber ruhumuzla, bedenimizle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla yanınızdayız. Bugüne kadar başardık. Bundan sonra da başaracağız. Yolumuz açık. Kötülükleri kovmak zorundayız. İzmir’i her zaman olduğu gibi doğrunun, güzelin kenti yapmak zorundayız” dedi. 

Yürüyüşe katılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, şoförlere yönelik saldırıları kınadıklarını belirterek, “Bizim geleneğimiz önce hizmet. Bu eşkiyalar kutsal görev yapan arkadaşlarımıza saldırıyorsa, İzmir Valisi ve İzmir Emniyeti’ni göreve çağırıyorum. Biz şoför arkadaşlarımızın bedeli ne olursa olsun yanındayız” şeklinde konuştu.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da şoförler adına konuşarak “Bizler sizlere her sabah ‘günaydın’ diyerek işine başlayan, sizleri kazasız evlerinize taşıyan emekçileriz. Sizleri en iyi hizmeti vermek için yaşamımızı sürdürüyoruz. Bizler İzmir halkı için çalışmaya devam edeceğiz. Şiddete ‘hayır’ diyeceğiz” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim