Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Kavuşma Anı !

Minicik bedeninde doğar doğmaz akciğerlerinde hava kaçağı olan Derin Bebek, 10 gün süre hayat mücadelesini kazandı. Akciğerlerine tüp takılarak yaşama tutunan Bebek, sağlığına kavuştuktan sonra anne ve babası Burçin-Mehmet Güzel çiftine teslim edildi. Özel Can Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi önündeki kavuşma anında duygulu anlar yaşandı.
 
Bir inşaat firmasında muhasebeci olarak çalışan Burçin Güzel ile şantiye şefi eşi Mehmet Güzel’in ilk bebeklerine kavuşmanın özlemini çekiyordu. Mart ayının sonlarında Derin Bebek hayata ‘Merhaba’ dedi.  Özel Can Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlusu Dr. Cem Çiçek tarafından yapılan ilk kontrolde bebeğin ‘Yenidoğan Geçici Takipnesi’ hastalığına yakalandığı anlaşıldı. Röntgen filmi ve diğer tetkiklerinin ardından Derin Bebek,  Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı.

GÖZLERİYLE SEVDİLER
Hamilelik sürecinde yavrularının özlemiyle yanıp tutuşan anne baba, Derin Bebek’e 10 gün uzak kaldılar. Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’ndeki kuvözde tedavisi süren bebeklerini gözleriyle seven anne, baba sabırla bekledi.  Akciğerlerinde biriken havanın boşaltılması için akciğerleri ve göğsü arasında özel bir tüp takılan Derin Bebek, 3 gün tüple yaşamını sürdürdü. Tüp çıkartıldıktan sonra anne sütünü içmeye başlayan bebek, hızla toparlandı. Yaşam inadı, doktor ve hemşirelerin çabası sayesinde sağlığına kavuşan Derin Bebek, 10. Günün sonunda sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
ÖZEL BİR TÜP YERLEŞTİRİLDİ
Derin Bebek’in anne ve babası ile kavuşma anında duygusal anlar yaşandı. Yavrusunu ‘annem’ diyerek kucağına alan Burçin Güzel, “Yavrumuzu sağlığına kavuşturan doktor ve hemşirelere minnettarız” dedi.  Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Cem Çiçek, Bebek Derin’in daha çok sezaryen doğumlarda akciğerlerdeki sıvının tamamen boşaltılamaması nedeniyle ‘Yenidoğan Geçici Takipnesi’ rahatsızlığı ile dünyaya geldiğini söyledi. Nefes darlığı, inleme gibi şikayetleri olan bebeğin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hemen tedavisine başladıklarını belirten Çicek, “Yaşadığı solunum sıkıntısı nedeniyle vücuduna gerekli oksijeni alamıyordu. Bu hastalarda enfeksiyon gelişebiliyor. Bunu önlemek için tedavisine başladık. İkinci bir risk ise akciğerlerinde zorlamaya bağlı kaçak oluşmasıdır. Bu hastalarda akciğer ile göğüs arasında hava birikmesi oluşur. Akciğerler kalbine baskı yapabilir, solunum sıkıntısı yaşanır. Bunu önlemek amacıyla akciğer ile göğüs arasındaki boşluğa özel bir tüp yerleştirerek, havayı boşalttık. Tüp üç gün hastamızda kaldı. 10 gün tedavisi süren bebeğimizi sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” dedi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim