İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
 AK Parti İzmir Milletvekili seçim sonrası kazandıkları 6 ilçeye zafer ziyaretlerinin ardından ilk kez İzmir’e geldi. Yıldırım, deyim yerindeyse ayağının tozuyla ilk ziyaretini Kemalpaşa’da kiraz ve meyve ağaçları zarar gören üreticiye gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde ‘Gözüm kulağım İzmir’de. Herşeyi yakından takip ediyorum” mesajı veren Yıldırım, doludan zarar gören çiftçiye,Bakanlar Kurulu kararı çıkarılarak, çiftçilerin Ziraat Bankası'na olan kredi borçlarının erteleneceğini müjdesini verdi. Yıldırım, çiftçilerden benzer afetlere karşı bir an önce karşı TARSİM sigortası yaptırmalarını da istedi.
“KİRAZ İKRAM EDİLDİ”

Kemalpaşa'nın Ören Mahallesi'nde meydandaki kahvehanede üreticilerle bir araya gelen Yıldırım, kiraz ve meyve bahçelerinde doludan oluşan zararla ilgili bilgi aldı, çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Yıldırım’a sorunları dinlediği sırada Ören Mahallesi’nde doludan zarar görmeden önce yetişen kiraz ikram edildi.

“GEÇMİŞ OLSUN DEMEK YETMEZ”

Çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Binali Yıldırım, 27-28 Nisan tarihinde Kemalpaşa'nın mahallelerinde meydana gelen dolu nedeniyle 40 bin dekarlık alanda kiraz başta olmak üzere şeftali, erik ve üzüm bahçelerinin yüzde 50 ile yüzde 90 oranında zarar gördüğünü söyledi. Bölgede ekonomik kaybınolduğunu bununla ilgili çalışma yapacaklarını kaydeden Yıldırım, “Geçmiş olsun demek yetmez, bir şeyler yapmak gerek dedik ve yola çıktık” dedi.

“İLK YAPACAĞIMIZ İŞ BORÇLARI ERTELEMEKTİR”

Binali Yıldırım, üreticilere ‘Bize bir şey olmaz’ dememek gerektiği ve TARSİM sigortası yaptırılmasının şart olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Öncelikle cana gelen mala gelsin, giden mal gelir ama can geri gelmez ama mal da canın yongasıdır.

Bölgede ekonomik ve kısmi hasarlarla kalite kaybı söz konusu. İş olduktan sonra konuşan çok olur. 'Şöyle yapsaydın da böyle olmasaydı' diyen çok olur.

Onlarla vakit geçirmeye gerek yok. TARSİM sigortası olan 450 civarındaki çiftçinin zararı zaten karşılanıyor. Kalan 2500-3000 hak sahibinin ise sigortası yok. Bizim yapacağımız iş sigortası olmayan çiftçilerin borçların kısa sürede ertelenmesidir. Elimizdeki imkan budur. Banka kredi borçlarının ertelenmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Süreci başlattık. Arkadaşlarımızla takip edip, önümüzdeki günlerde ya haftalarda bu kararnameyi çıkaracağız. Borçları bir nebze hafifletmek ve ötelemek ilk yapacağımız iştir. Acil tedbir, erteleme kararıdır, bunun çalışmaları başladı.”

“ÖNLEMLERİ ÖNCEDEN ALALIM”

Önlemlerin olaylar ve afetler olmadan önce alınmasının önemini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olan oldu da bundan sonrası için bu sigorta işini ciddiye almamız lazım. Yazık günah o kadar emek veriyorsunuz. Öngörülen bir afatla elimizdeki bir ürünü kaybediyoruz. Sigorta bunun için var.

TARSİM'e gittiğinizde zararın yüzde 50'sini devlet veriyor. 'Ne zaman dolu olur' diye düşünmeyelim, öncelikli ele alıp sigortayı yaptıralım”.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu çiftçilere seslenerek, önce don sonrasında da dolu nedeniyle yaklaşık 3 bin 800 çiftçinin mağdur olduğunu, AK Partili milletvekillerinin mağduriyetlerin giderilmesi için hassasiyet gösterdiğini söyledi. Uğurlu, gösterdiği hassasiyet ve özenden dolayı Binali Yıldırım’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim