Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
DEÜ Rektörü Prof .Dr. Mehmet Füzün, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda tüm sağlık çalışanlarının ihmal edildiğini belirterek, “Hekimlere yapılan saldırılara çok üzülüyorum” dedi.
Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zühal Bahar, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülay Eşrefgil, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkan Yardımcısı Süheyla Nergiz katıldı. Açılışta konuşan DEÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, hemşirelik mesleğinin dünyanın en değerli mesleklerden biri olduğunu belirterek, tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelikte de sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Füzün, DEÜ’nün geçtiğimiz yıllarda çok büyük büyümeler kaydettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Hastanemde çalışan hemşirelerden büyük memnuniyet duyuyorum. Gerçekten sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman siyasi konuşmayı sevmem. Ama bilim insanı olarak tespitte bulunmaktan çekinmem. Türkiye’de yaşayanlar artı sadece nüfus cüzdanlarıyla her yerde sağlık hizmeti alabiliyor. Bunu takdirle karşılıyorum. Ancak sağlıkçıların ciddi problemler yaşadığını hep birlikte görüyoruz. Bu süreçte tüm sağlık çalışanları ihmal edilmiştir. Son aylarda hekimlere yapılan saldırıları görüyorsunuz, çok üzülüyorum. Hekim ve hemşirelerin çalışmalarını hepimiz görüyoruz. Bir altın çöp tenekesine düşmekle değerini kaybetmez. İnsanların en önemli varlığı sağlık olduğuna göre bizim de değerimiz asla değişmez. İleride daha huzurlu, mutlu olacağımız günler yaşarız. Bu temennilerle hemşirelik haftanızı en içten duygularla kutluyorum.”



Ablasının da hemşire olduğunu belirten DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, “Eğitiminizi, zorluklarınızı ablam sayesinde çok iyi anlıyorum. Yaptıklarınız tanımlanabilir değil, ancak sevgi ve saygıyla alkışlanabilir. Zorda kalan insana yardım etme duygusunu en içten en sıcak bir şekilde gerçekleştiren sizler bizlerin en iyi temsilcilerimizsiniz “dedi. DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühal Bahar, Türkiye’de ilk defa kendi fakültelerinde kurdukları Araştırma Merkezi’nde bilimsel çalışmalar yaptıklarını belirterek, “ Merkezimizde kanıt çalışmaları sürdürüyoruz. Ayrıca The Joanna Briggs Enstitüsü Türkiye temsilcisi olarak bizi seçti” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülay Eşrefgil, hemşirelerin ücret azlığı, risk fazlalığı, fazla çalışma ve toplum tarafından saygın bir meslek olarak görülmeme gibi sorunları olduğunu belirterek, “Basınç yaralarının önlenmesi konusunda çok iyi durumdayız. 500 hasta içerisinde damar yolu bakımı ve takılması konusunda hastane hemşirelerimiz çok başarılı olduğunu gururla söylemek istiyorum” dedi. Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkan Yardımcısı Süheyla Nergiz, 12 Mayıs’lar beraberlik ve dayanışma günü olduğunu ifade ederek, “Sağlıkta Dönüşüm belirsizlikler ve kaygı ortamı yaratmıştır. Kamu Hastane Birlikleri, Tam gün Yasası ile güvenli ve güvenceli çalışma ortamı engellenmektedir. Son günlerdeki şiddet olayları da bunların bir göstergesidir” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından TRT sanatçıları, hemşireler için türkü söyledi.
Editör: TE Bilişim