Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Açılışları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirilecek olan tesislerin yatırım maliyeti 295 milyon TL’yi buluyor
TİRE VE BAYINDIR’DA 31 BİN 250 DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞUYOR
Bayındır’da Falaka Deresi üzerine inşa edilen gövde yüksekliği 115 metre, depolama hacmi 33 milyon metreküp olan Burgaz (Zeytinova) Barajı ile 30 bin dekar arazinin sulanması hedefleniyor. Barajın proje maliyetinin ise 55 milyon TL’ye ulaştığı ifade ediliyor.
Yatırım maliyeti 6 milyon TL olarak belirlenen, depolama hacmi 690 bin metreküp, yüksekliği 39,50 metre olan Tire’de Kızılkaya Deresi üzerine kurulu Yenişehir Barajı ise 1.250 dekar tarım alanının sulanmasına olanak sağlıyor. İki barajın hizmete alınmasıyla Türkiye ekonomisinde yılda yaklaşık 17 milyon TL’lik gelir artışı ile birlikte 2 bin 383 kişiye de istihdam sağlanacağı bildirildi.
ORMAN YANGINLARINA KARŞI YENİ TESİSLER
Törende ayrıca İzmir’de yapımı tamamlanan 3 adet İlk Müdahale Ekip Binası, 5 adet Yangın Havuzu ve Gölet, 2 adet Yangın Kulesi, 2 adet Yangın Önleme Tesisinin de açılışı yapılacak. Yatırım maliyeti 2 milyon 435 bin TL olan bu tesisler ile ormanlar, yangınlardan korunacak.
İzmir’de 13 milyon 250 bin TL’ ye mal olan 6 taşkın koruma tesisi ile bir ilçe merkezi, 12 yerleşim birimi ve 6 bin 40 dekar alanı taşkından korunacak.

Editör: TE Bilişim